Hrvatska
Deset trica Jacoba Pullena za uvjerljivu pobjedu Rimčevih pulena

Deset trica Jacoba Pullena za uvjerljivu pobjedu Rimčevih pulena

Autor: KK Cedevita

Lako i očekivano Cedevita je stigla do prve pobjede protiv Vrijednosnica Osijek.

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja HT Premijer lige Cedevita je u Domu sportova pobijedila Vrijednosnice Osijek 104:86. Zagrepčani su tako u seriji poveli s 1-0 i u sljedećoj utakmici u subotu u 19:00 sati u Osijeku će imati priliku izboriti polufinale.

Do pobjede je momčad Slavena Rimca predvodio Jacob Pullen, koji je za 23:58 min. u igri zabio 30 poena uz šut za tricu 10/20 (za dva nije šutnuo nijednom, a jedino slobodno bacanje koje je izveo je promašio).

Od njegovih suigrača Elgin Cook ubilježio je 15 poena i sedam skokova, Justin Cobbs je upisao 13 poena i devet asistencija, a Jakov Mustapić 11 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Cedevita - Vrijednosnice Osijek kompletna statistika

Cedevita je poslije prve četvrtine vodila 27:16, a kad je sredinom druge dionice Pullen zabio tricu Zagrepčani su poveli 42:25. Spomenuti Pullen u drugoj je četvrtini šutnuo 11 i pogodio šest trica i uz njegovih 18 poena Zagrepčani su na veliki odmor naposljetku otišli s prednošću 52:41.

Kad je Franko Šango na 3:58 min. do kraja treće četvrtine zabio tricu za 60:65 zaostatak gostiju, trener Slaven Rimac pozvao je timeout. Po prvi put u drugom poluvremenu opet je u igru stavio Pullena. Justin Cobbs i Domagoj Bošnjak potom su pogodili po jednu tricu, a Pullen je ubacio dvije i Cedevita je već u 29. minuti otišla na mirniju razliku od 77:62.

Treća četvrtina završena je sa 79:66, nakon čega je Cedevita bez problema utakmicu privela kraju.

U dresu gostiju 30 poena, četiri skoka i osam asistencije ubilježio je Mario Ihring, Abu Abdul-Malik ubilježio je 16 poena i osam skokova, a Mate Mandić 14 poena i četiri skoka.