Hrvatska
Desetkovana Cedevita Junior slavila u Sinju, Polutak nije bio dovoljan

Desetkovana Cedevita Junior slavila u Sinju, Polutak nije bio dovoljan

Autor: KK Alkar Photo: AB foto

Alkar - Cedevita Junior 75:84

Dva dana nakon što su u Dubrovniku ostvarili plasman među osam najboljih u Kupu Krešimira Ćosića, igrači Damira Mulaomerovića su, unatoč deficitarnom kadru, uspješno prebrodili gostovanje u Sinju. Alkar im je s druge strane, “olakšao posao” jer sa samo jednim raspoloženim igračem nije bio ozbiljnija prijetnja.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Cedevita Junior je preko Marčinkovića i Mustapića napravila seriju 7 koševa za vodstvo 3:9 u 4. minuti. Pokazat će se kasnije, prednost “Vitamini” više nisu ispuštali. Alkar se na pogon Polutka držao do 8. minute i rezultata 15:20. Nakon toga gosti rade novu miniseriju i zaključuju uvodnu dionicu sa 9 koševa viška (17:26).

Odnos snaga nije se promijenio ni u drugom periodu pa tako u 15. minuti nakon Kučićeve trojke bilježimo + 15 za ranjene Mulaomerovićeve trupe. Ipak, do velikog odmora Alkar preko sjajnog Polutka smanjuje na prihvatljivih -5 (38:43) i budi optimizam domaćih navijača. Centar domaćih ubacio je 23 koša u prvom dijelu uz stopostotni učinak iz igre (10-10).

Nade domaćih u mogući preokret utihnule su odmah na otvaranju nastavka kad se Polutak nakon četvrte osobne greške preselio na klupu. Gosti su to spremno iskoristili i preko Serdarušića (6 uzastopnih koševa na otvaranju četvrtine) i preciznog Šabića do kraja trećeg perioda stvaraju 20 poena razlike i praktički riješavaju pitanje pobjednika.

Povratkom Polutka u igru u zadnjoj dionici, domaći su umanjili razliku i kozmetički uljepšali sedmi uzastopni poraz.

Kod Alkara jedini vrijedan isticanja je Imran Polutak sa 35 koševa i 10 skokova.

Kod Cedevite Junior, koja je u Sinj došla samo sa 9 igrača, istaknuo se kvartet – Šabić s 19 koševa, Serdarušić sa košem manje te Mustapić i Marčinković autori 16 odnosno 13 koševe (obojica su dodala i po 7 skokova).