Hrvatska
Regija
Desetkovana Cibona preokretom do pobjede, junak se zove Filip Bundović

Desetkovana Cibona preokretom do pobjede, junak se zove Filip Bundović

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Marin Sušić/KK Cibona

Trener Mornara: Više su željeli pobjedu, od srca im čestitam

Cibona je u Draženovom domu u 3. kolu AdmiralBet ABA lige svladala Mornar Barsko zlato s 91:88 i došla do svoje prve pobjede. Gosti su uglavnom serijom trica održavali prednost tijekom prve četvrtine i na semaforu je bilo 18:26. Momčad iz Crne Gore je održavala vodstvo i u sljedećih deset minuta, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 40:47. Međutim, razigrao se „dalekometni“ Kapusta u nastavku utakmice, pratio ga je i Perasović te su Vukovi u trećoj dionici susreta prvi puta poveli (56:53) i najavili potpuni preokret. Tako je na kraju i bilo jer su Sesarovi izabranici i završnu četvrtinu riješili u svoju korist. Zagrepčani su bili mirniji i precizniji u samome finišu zanimljvog dvoboja i zaslužili vrijedne bodove. Najefikasniji u redovima Cibone bili su Bundović s 25 poena i 7 skokova, Kapusta s 21 košem uz 6 asistencija i Perasović sa 14 poena, dok je kod Mornara opet najbolji učinak imao Amerikanac Russell (35 poena i 8 asista) uz pratnju Pecarskog (18 koševa i 9 skokova).

Trener Cibone Josip Sesar bio je sasvim zadovoljan na kraju dvoboja. „Stvarno smo imali dosta problema uoči utakmice. Izostali su ranije ozlijeđeni Smajlagić i Mesiček kojima se nakon Podgorice pridružio i Ljubičić, Bundović se tek jutros pojavio na treningu jer je imao gnojnu anginu, a Maleševića su „ukliještila“ leđa. Igračima sam uporno ponavljao da moramo riješiti njihov napadački skok i da će Russell šutirati svoje lopte, bez obzira koliko pogađao. Mijenjali smo obrane, pripremili smo dvije-tri, i na čovjeka, i na zonu. Cijelu utakmicu smo pokušavali razbiti njihov ritam i znao sam da imamo šansu ako u posljednjih pet minuta uđemo u nekom egalu. Jednostavno, oni nisu toliko agresivni u obrani kao što su neke druge ekipe i tu sam vidio našu priliku. Normalno, ono što je bilo krucijalno je taj naš šut za tri poena koji je napokon prešao 30 posto. Mislim da smo timski odigrali dobru utakmicu i čestitao bih momčadi i klubu na prvoj ovogodišnjoj pobjedi u AdmiralBET ABA ligi.

Kormilar Mornara Barskog zlata Mihailo Pavićević je čestitao Ciboni na, kako je rekao, zasluženoj pobjedi.

 „Najgore je kada trener konstatira da je protivnička ekipa više željela pobjedu nego njegova. Borili su se za svaku loptu i jednostavno su imali mnogo veću želju za pobjedom. Od srca im čestitam. Mi smo dobro otvorili utakmicu s idejom kako smo se i dogovorili – napali smo s unutarnjom igrom i stekli prednost koju smo održavali. Međutim, vidjelo se od početka da smo u obrani apsolutno bili mekani i potpuno dekoncentrirani, a tako smo razigrali njihove igrače. Primjerice Bundović se večeras poigrao s našim visokim igračima. Osim toga, nismo imali konstantnosti u igri, ideje u napadu, a kada se na to pridoda da smo protivniku dopustili 14 ofenzivnih skokova uz 12 izgubljenih lopti, to je 26 napada više. Tako ne možete dobiti utakmicu ni protiv mnogo lošije momčadi od Cibone“

Standings provided by Sofascore