Hrvatska
Desetkovana Ribola gost kod Simonovog Samobora: Cilj su dva boda

Desetkovana Ribola gost kod Simonovog Samobora: Cilj su dva boda

Autor: KK RIbola Kaštela KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Đuro i Kruno

U subotu će se u Samoboru, sa početkom u 18 sati, igrati važan prvoligaški susret u kojem će snage odmjeriti domaći 'Risovi' i Ribola Kaštela. Radi se o dvoboju šestog kola Prve lige u koji domaćin ulazi s omjerom pobjeda i poraza 3-2, a gost sa 2-3.

Nakon pretposljednjeg mjesta u prošloj sezoni te očuvanja prvoligaškog statusa tek na temelju odluke HKS-a o proširenju Prve lige sa 12 na 14 klubova, Samobor je u novu sezonu ušao s puno većim ambicijama, a one su posebno narasle dolaskom dvostrukog europskog klupskog prvaka s Anadolu Efesom, Krunoslava Simona. Proslavljeni hrvatski reprezentativac odlučio je karijeru završiti u ekipi koju s klupe vodi njegov otac, dugogodišnji trener Đuro Simon koji je 'Risove' preuzeo u drugom dijelu prošle sezone.

Uobičajeno, Ribola na put ide na dan utakmice, a nažalost također već po običaju, ni ovaj put neće biti ni blizu kompletnog sastava. Međutim, i desetkovani su igrači Damira Rančića u prošlom kolu u Zagrebu uspješno odradili prvo od dva vezana gostovanja pa kapetan ekipe Josip Vidović s optimizmom gleda na novi prvenstveni izazov:

''Za vikend nas očekuje gostovanje u Samoboru. Radi se o ekipi koja ove godine ima velikih ambicija te cilja na jednu od prve četiri pozicije na tablici koje vode u završno doigravanje. Odlična su ekipa s nekoliko iskusnih igrača, ali kvalitetu im ima i mlađi dio sastava. Zasigurno je njihovo najveće ime, pa i čitave Prve lige, nekadašnji reprezentativac Krunoslav Simon. S druge strane, mi smo u poziciji u kojoj gledamo samo sebe i svoju igru, ponajviše zato što radimo dosta grešaka koje trebamo popraviti. U svakom slučaju čeka nas teška utakmica u kojoj ćemo morati pokazati svoju najbolju sliku da bi odnijeli nova dva boda.''