Hrvatska
Regija
Desetkovani Zadrani traže pobjedu za bijeg s dna

Desetkovani Zadrani traže pobjedu za bijeg s dna

Autor: Paulo Sarić

Lani je trijumf protiv Mege nagovijestio period dobre igre košarkaša Zadra. Hoće li tako biti i ove sezone?

Nakon što su u petak teže od očekivanog prebrodili premijerligaško gostovanje kod Gorice pred košarkašima Zadra novi je izazov. Možda i najbitniji u nastavku regionalne sezone. Mega je prošlotjednim porazom od Partizana izgubila realne šanse za plasman u doigravanje te se nalazi na petoj poziciji bez velike mogućnosti da napravi korak naprijed ili natrag.

- Pred nama je vrlo zahtjevna utakmica protiv ekipe koja energetski dominira ligom. Kontrola ritma se nameće kao vodilja za današnji susret. Imamo dosta problema s ozljedama i bolestima, no sigurno se ne idemo predati – izjavio je uoči današnjeg susreta trener Zadra Ante Nazor.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Dalmatinci ne mogu računati na Kristijana Krajinu i Juru Planinića, a dodatni im problem stvara bolest Lovre Bašića koji je radi visoke temperature propustio dvoboj protiv Gorice. No, ni domaćini neće biti u kompletnom sastavu pošto im nedostaju Kostja Mushidi i Adam Mokoka

- Oni već dugi niz godina imaju isti sustav i istog trenera. Izbacuju mlade igrače te igraju brzo i agresivno, lijepo za oko. Uvijek imaju dva-tri starija igrača, ali mislim da mi, ako budemo pravi, imamo svoju šansu. Moramo ići na pobjedu. Jedna pobjeda okreće čitavo stanje i nadam se da ćemo se izvući – dodao je Luka Žorić pred nedjeljni ogled.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Premda će doigravanje teško vidjeti, srbijanski sastav neće olako shvatiti današnji dvoboj.

- Očekuje nas dvoboj protiv Zadra kojemu je svaka utakmica do kraja lige od izuzetne važnosti za ostanak. Sigurno će se željeti revanširati za poraz u prvom dijelu sezone. Mi i dalje nismo kompletni, ali u kakvom god sastavu iziđemo na teren energetski moramo biti na najvišem nivou. Ako uspijemo odigrati agresivno u obrani i koncentrirano u napadu vjerujem da možemo doći do pobjede – kazao je trener Mege Dejan Milojević.

Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati u dvorani Pinki u Srijemskoj Mitrovici.

Rezultati by SofaScore