Hrvatska
Regija
ABA liga: Devet utakmica u tjedan dana - tko preživi, pričat će!

ABA liga: Devet utakmica u tjedan dana - tko preživi, pričat će!

Autor: Saša Ćirić Photo: ABA liga

Na red dolaze nadoknade odgođenih utakmica.

Vrijeme je finiša sezone u najvišem razredu natjecanja regionalne košarke. No, da bi se pristupilo doigravanju, sve utakmice regularnog dijela sezone moraju biti odigrane. Zbog regularnosti natjecanja, posljednje kolo također. Veći dio ranije odgođenih susreta je već nadoknađen, ali nešto je ostalo neodigrano. Konkretno, devet susreta. 

Ludi tjedan ABA lige otvaraju nesuđeni rivali iz božićno-novogodišnjeg razdoblja (12. kolo), Zadar i Cibona. Njihov susret na rasporedu je u srijedu, 14. travnja, u 16:00. Druga utakmica dana bit će ona iz 11. kola, u Beogradu se igra derbi između Crvene zvezde i Cedevite Olimpije. Večer zatvara susret koji je najduže na listi čekanja, od početka studenog (6. kolo) - Budućnost dočekuje Igokeu. 

Petak, 16. travnja, rezerviran je za susret Krke i Splita (23. kolo), utakmica počinje u 16:00. 

Nedjelja (18. travnja) donosi dvije utakmice, crnogorski derbi između Mornara i Budućnosti (23. kolo, 17:00) i uzvratni susret rivala s vrha, Cedevite Olimpije i Crvene zvezde (24. kolo, 17:00). 

Splićani u ponedjeljak (19. travnja, 18:00) dočekuju Borac u utakmici koja se trebala odigrati tjedan dana ranije, kao dio 25. kola.

 Konačno, serijal nadoknada zatvara se idućeg utorka (20. travnja) susretima Krka - Crvena zvezda (18. kolo, 18:30) i Cibona - Cedevita Olimpija (23. kolo, 20:30). Sezona je duga i naporna, a već dobrano načete momčadi moraju izvući dodatne atome snage za teške utakmice, ali i duga putovanja. Ako se ikad mogla uporabiti u kontekstu ABA lige, izreka "tko preživi, pričat će" nikad nije bila istinitija i stvarnija. Sretno svim sudionicima!

Tagovi