Hrvatska
Diadora okrenula Stoju, Erslan vukao, Marčev dovukao Zadrane do pobjede

Diadora okrenula Stoju, Erslan vukao, Marčev dovukao Zadrane do pobjede

Autor: Miro Šola Photo: djsport.hr

Kvalifikacije za popunu Prve muške lige

Prvoga dana kvalifikacijskoga turnira za popunu Prve košarkaške lige otvaranje je ponudilo odličnu utakmicu, prema mnogima, prvih favorita turnira, Stoje iz Pule i Diadore iz Zadra.

U prve dvije četvrtine bila je to izjednačena igra u kojoj niti jedna momčad nije ostavila značajniju prednost. Čvrsto pod koševima, s jakim obranama i jedni i drugi držali su rezultat u egalu.

Početkom treće četvrtine košarkaški Stoje napravili su razliku od 11 poena i činilo se da će pobjeda na njihovu stranu. U tim trenucima nezaustavljiv je bio Marin Đugum uz asistenciju Marka Marića. Međutim, Zadrani se bude i do kraja treće četvrtine uspijevaju sustići pulsku prednost. Roko Erslan bio je nezadrživ u zadarskim redovima. U posljednjih deset minuta utakmica je protekla u egalu, a ključni igrač u zadarskim redovima bio je Paolo Marčev koji je s dvije trice donio prednost zadarskoj momčad koju su na kraju i zadržali.

STOJA – DIADORA  77:84  (21:19, 24:17; 17:21; 15:27)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 150. Suci: Josip Mikulić (Osijek), Dino Bariši (Osijek) i Matija Glavurdić (Zagreb). Opunomoćenik HKS-a: Branimir Vasilj (Osijek).

STOJA: Turić, Rojnić, Bulešić 12, Dasko 10, Marić 13, Gustovarac 5, Hortman 11, Blažević, Travica 8, Đugum 18. Trener: Vladimir Korošec.

DIADORA: Kabić 5, Bašić 11, Barbaroša 15, Škaljo, Eslan 27, Zrilić, Višić 3, Ravnić, Bušić 7, Marčev 16, Vidaić, Dunatov. Trener: David Zubčić