Hrvatska
Diadora tricama 'razbila' Amforu, sljedeći protivnik su Jazine

Diadora tricama 'razbila' Amforu, sljedeći protivnik su Jazine

Autor: KK Diadora Photo: KK Diadora

Kup Krešimira Ćosića.

Košarkaši Diadore u prvom krugu Kupa Krešimir Ćosić regije Jug s visokih +23 slavili su protiv gostiju iz Makarske, ekipe Amfore. 

Susret je za 'Entuzijaste' počeo kao iz snova, nakon svega par dana priprema ekipa Davida Zubčića otvorila je susret s serijom od 16:3, koja je pokrenula sve moguće znakove za uzbunu kod gostiju te je nakon pozvane minute odmora ipak i gostujuća ekipa 'stigla na susret' i vezala par situacija i tako došla na, tada i više nego respektabilnih, devet koševa minusa. ž

Odličan šuterski dan Diadore nikako nije išao na ruku gostujućem sastavu te su pokušavali barem uz dobru dozu agresivnosti parirati u današnjem odmjeravanju snaga, no ipak Diadora se pokazala kao bolji protivnik i nakon prve prednosti koju je uhvatila prvim napadom nije ju ispustila niti u jednom trenutku. Amfora je rezultatski i par puta bila blizu 'hvatanja zadnjeg vlaka' za priključak no osim kapetana i trenera DJ Morrisa nitko nije izgledao pretjerano raspoloženo. 

S druge strane centarski duo Kabić-Vidaić igrao je poput trenutnog nositelja MVP titule u NBA Ligi – Nikole Jokića te su pokazali vrlo dobar pregled igre koji je više nagradio kapetana momčadi koji je završio utakmicu s devet asistencija, dok je trener mlađih kategorija ostao 'zakinut' za nekolicinu istih prvenstveno zahvaljujući promašajima svojih suigrača, no naravno tko bi uz ovakvu igru mogao to uzeti za zlo. 

Domaćini su danas bili izrazito raspoloženi iza linije 6,25 gađajući 16/31, a tricu su pogodili gotovo pa svi koji su je i šutirali tokom susreta! Najbolji pojedinac današnjeg ogleda s 14 koševa i 10 asistencija bio je Ivan Bašić, Vito Barabaroša najbolji je bio po broju zabijenih koševa s 23, a Matej Segarić odigrao je odličnu partiju s 14 koševa i 6 skokova te asistencijom manje. 

Kod ekipe u crvenim dresovima najviše je zabio DJ Morris 23 uhvativši pri tome i 8 skokova, Petar Božek zabio je 14, dok je do 10 u današnjem susretu brojao Marko Marcelić, član Hermes Analitice u prošloj sezoni. Momčad Amfore sada će nastaviti pripreme za sezonu u Prvoj muškoj ligi, dok će Diadora ići u polufinale regije Jug, a tamo će snage odmjeriti s ekipom Jazina Zadar II. Susret je u rasporedu u nedjelju, 20. rujna, a satnica će biti poznata naknadno.

KK Diadora – KK Amfora 101:78 (32:23, 19:13, 29:28, 21:14)

Suci: Leo Roglić (Split), Danijela Čanković (Zadar), Josip Modrić (Zadar)

Gledatelja: 25

Diadora: Bašić 14 (10 asistencija), Barbaroša 23, Segarić 14, Kabić 7, Copić, Zrilić 9, Dugandžić, Kraljević, Butić 11, Marčev 11, Marinović 3, Vidaić 9. Trener: David Zubčić

Amfora: Han 2, Filpetti 2, Morris 23, Vidaković, Radoš 4, Marcelić 10, Božek 14, Bokšić 6, Vučko 2, Pribisalić 9, Selak 6. Trener: Donald Joseph Morris (cap)