Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Dinamo će Europu iskoristiti za razvoj mlađih igrača

Dinamo će Europu iskoristiti za razvoj mlađih igrača

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: KK Dinamo/Luka Batelić

Alpe Adria Cup

KK Dinamo Zagreb iduće sezone će premijerno igrati i jedno europsko natjecanje. Temeljem rezultata iz prošle sezone u kojoj je ostvaren plasman u četvrtfinale doigravanja na adresu kluba prošlog tjedna je stigla pozivnica za sudjelovanje u Alpe Adria Cup u idućoj sezoni.

Sportski direktor KK Dinama Josip Samaržija istaknuo je kako je ovo priznanje klubu za uspjehe u proteklim godinama, ali i nova prilika za daljnji razvoj kluba.

- Upravni odbor kluba je odlučio prihvatiti pozivnicu s ciljem dodatnog etabliralinja našeg kluba na košarkaškoj sceni. Ovo je prilika da Dinamo upoznaju i klubovi izvan granica Hrvatske i da stvorimo novu mrežu košarkaških poznanstava. Naravno, primarni fokus nam je natjecanje u Premijer ligi gdje smo prošle sezone digli visoku ljestvicu i neće biti lako ponoviti te rezultate iduće sezone. U utakmicama Alpe Adria Cupa vidimo priliku, prvenstveno među mlađim igračima, za stjecanje prijeko potrebnog iskustva. Mlađi će tu imati priliku za dodatni razvoj u tim međunarodnim utakmicama protiv iskusnih suparnika kao ulog da jednog dana preuzmu vodeće pozicije u momčadi. Lišeni rezultatskog imperativa i postavljanja ikakvih ciljeva pred prvu momčad veselimo se natjecanju u Alpe Adria Cupu - kazao je Josip Samaržija, sportski direktor KK Dinama.

Jedan od stožernih igrača Ivan Vučić nadolazeće europske utakmice ove jeseni vidi kao priliku da se izađe iz hrvatskih okvira nadmetanja.

- Raduje me što ćemo imati priliku igrati s klubovima iz drugih zemalja i vidjeti gdje smo kvalitetom, na čemu moramo raditi na treninzima, isprobati neke taktičke ideje. Neće biti nimalo lako, u svim zemljama odakle dolaze momčadi u ovoj ligi se ulaže u košarku, ali sigurno je da kroz i te utakmice možemo napredovati. Ovo će biti sjajno iskustvo, ali naravno da smo svjesni kako su rezultati u Premijer ligi prioritet - kazao je Vučić.

KK Dinamo će se natjecati u konkurenciji 16 momčadi iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i, jasno Hrvatske. Natjecanje se odvija u četiri skupine s po četiri ekipe dvokružno. Dakle, KK Dinamu je garantirano minimalno šest međunarodnih utakmica, tri na domaćem parketu i tri u gostima.