Hrvatska
Dinamo dočekuje Zadar i nada se pobjedi

Dinamo dočekuje Zadar i nada se pobjedi

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: KK Dinamo Zagreb

Utakmicu najavljuje tercet Sesar-Mikšić-Kraljević

Derbi 10. kola FavBet Premijer lige u nedjelju u 17 sati u KC Dražen Petrović će odigrati košarkaši Dinama i Zadra. Dosad neporaženi Zadar dolazi kao aktualni prvak i traži nastavak tog niza, dok Dinamo želi popraviti dojam nakon poraza u prošlom kolu od Cibone i pada s druge na četvrtu poziciju u prvenstvu.

Jedan od bitnijih faktor u utakmici će biti i razigravač Dinama Karlo Mikšić čija forma postepeno raste što se odražava i na igru momčadi iz Zagreba.

- Glave nakon poraza od Cibone nam nisu dolje. Naravno da ostaje žal što se nismo ranije odvojili i prelomili tu utakmicu, ali moramo gledati dalje. Atmosfera u ekipi je odlična, i sinoćnja prva europska pobjeda u Alpe Adria Cupu nam je dala vjetar u leđa, i pozivam navijače da nas podrže protiv Zadra. To je odlična ekipa, naravno da moramo zaustaviti Luku Božića koji je sad i nominalno jedan od najboljih igrača i ABA lige i hrvatskog prvenstva, i ako to uspijemo napraviti, možemo se nadati i pobjedi - kazao je Mikšić u najavi utakmice.

A recept za pobjedu centar Dinama Filip Kraljević vidi u kontroli obrambenog skoka gdje će on imati veliku ulogu.

- Moramo im smanjiti napadački skok, fizički odgovoriti na njihovu igru i naravno smanjiti broj izgubljenih lopti što je naša boljka još od početka sezone. Ako to uspijemo onda se možemo nadati da ćemo što duže biti u egalu, a samim time i u prilici da pobijedimo momčad kojoj su dosad svi morali čestitati na pobjedi. Navijači će tu biti važan faktor jer nam oni daju snage, pogotovo protiv fizički najdominantnije momčadi u ligi što Zadar jest. Igraju jako brzo, s puno energije i tu moramo pametno se postaviti - kazao je Kraljević.

Trener Dinama Josip Sesar sigurno dobro poznaje momčad Zadra, uostalom sam napominje kako su zadržali većinu igrača od prošle sezone što im je velika prednost.

- Imaju odličnu kemiju, dugo igraju zajedno i poznaju se. Moramo odradit kvalitetni skauting prije utakmice. To što će im utakmica u Banja Luci protiv Igokee uzeti i svježine nije nešto na što mi trebamo računati. Mi trebamo raditi na sebi i poboljšavati se iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Ovom prilikom pozivam navijače da nas dođu podržati u što većem broju jer u ovakvim utakmicama oni često i budu prevaga - dodao je Sesar.

Ulaznice za utakmicu Dinama i Zadra po cijeni od 7 eura mogu se već sada kupiti online preko CoreEvent stranice ili u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37.

U sklopu utakmice KK Dinamo organizirao je i poslovno VIP “Meet & Greet” druženje VIP salonu KC Dražen Petrović u sklopu kojeg osim uživanja u utakmici posjetitelji mogu uživati u sjajnoj gastronomskoj ponudi, vrhunskim koktelima, te druženju s drugim osobama iz poslovnog svijeta. Nakon utakmice predviđeno je i druženje s igračima Dinama. Nastavak je to nastojanja vodstva KK Dinamo da spajaju poslovni svijet kroz sport, prvenstveno kroz Poslovni klub koji su ljetos pokrenuli. Ulaznice za ovo poslovno druženje mogu se kupiti također preko CoreEvent platforme po cijeni od 40 eura.