Hrvatska
Dinamo doveo iskusnog Filipa Kraljevića i riješio pitanje centra

Dinamo doveo iskusnog Filipa Kraljevića i riješio pitanje centra

Centar meke ruke

U redovima KK Dinamo iduće sezone će igrati i 33-ogodišnji Filip Kraljević. Ovaj iskusni centar visok 213 centimetara koji je u karijeri igrao u Hrvatskoj i u Ciboni, Zadru, Splitu i Cedeviti, ali i u španjolskoj Zaragozi osjetno će pojačati klub ispod obruča.

-  U Dinamo me privukao projekt kluba i ambicioznost ljudi u klubu s kojima sam pričao, kao i da je u klubu trener Josip Sesar koji me želio u momčadi. Pratim što se događa u svim hrvatskim klubovima pa tako i u Dinamu. Gledajući sa strane, vidljivo je bilo da klub rapidno napreduje i drago mi je da se pridružujem tome kao igrač - kazao je Filip Kraljević prilikom potpisivanja ugovora.

Kada govori o očekivanjima u idućoj sezoni, smatra da za najave treba dati vremena da momčad klikne.

- Ključno je da svi da budemo zdravi i da imamo priliku kvalitetno raditi. U takvom scenariju vjerujem da možemo napraviti jako puno. Ali isto tako ne volim neke velike najave dok se nismo okupili i počeli raditi. Mislim da je potrebno nešto vremena da se napravi kemija oko momčadi i u klubu i onda možemo razgovarati čemu točno težimo - dodao je Kraljević.

Zanimljivo, Filip Kraljević je igrao u karijeri i u Poljskoj, u momčadi HydroTruck Radom. Obzirom da nas je u debitantskom izlasku u Alpe Adria ligu ždrijeb spojio s momčadi MKS Dąbrowa Górnicza koja je lani osvojila i naslov pobjednika ovog natjecanja, pitali smo Kraljević da nam on kaže što očekivati od ove skupine.

- Poljska liga je sama po sebi jaka, sigurno jača od hrvatske lige. Ali to neće značiti da nećemo imati šanse protiv MKS Dąbrowa Górnicza koji su s nama u skupini. Dapače, mislim da ćemo se moći nositi s njima. Što se tiče svih protivnika, moramo vidjeti njihove rostere jer često se u ovom podneblju dogodi da promjenom stranaca momčadi koje su lani bile najbolje, iduće sezone se bore za opstanak. Mislim da će ovo biti jako izjednačena skupina - dodao je Kraljević.

U Kraljeviću Josip Sesar vidi visokog igrača s iskustvom.

- Tražili smo visokog i iskusnog igrača koji će nam dati sigurnost i sigurno da smo to u Filipu i pronašli. To je čovjek koji je košarku igrao na visokom nivou, ima pregršt iskustva. Centar je meke ruke koji može kontrolirati obrambeni skok, ali i sudjelovati u napadačkom skoku. On je jako inteligentan igrač koji ima kreaciju igre za suigrača, kadar je dosta asistirati sa svoje pozicije - kazao je Josip Sesar.