Hrvatska
Dubrovnik je dugo vodio, a onda je Dinamo serijom 22-0 riješio pitanje pobjednika

Dubrovnik je dugo vodio, a onda je Dinamo serijom 22-0 riješio pitanje pobjednika

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: KK Dinamo/Luka Batelić

15. pobjeda Dinama

U 24. kolu FavBet Premijer Lige košarkaši Dinama upisali su pobjedu protiv Dubrovnika rezultatom 87:70. Novim slavljem Dinamo je došao do svoje 15. pobjede u sezoni te treće za redom. 

Košarkaši Dinamo ušli su u susret vrlo raspoloženi. Lakoćom su dolazili do poena te su odmah nametnuli brz ritam utakmice. Nakon samo tri minute, strateg gostiju Ivan Perinčić morao je pozvati minutu odmora za svoju momčad. Posebno raspoložen u prvoj četvrtini bio je Ivan Vrgoč, koji je s linije za tri poena bio nerješiva enigma za goste. No, Dubrovnik se nije lako predao te je krajem četvrtine s nekoliko sjajnih akcija u nizu prešao u vodstvo. 

Igra Dinama tijekom druge četvrtine je stala. Mekana igra u obrani gostima je dopuštala da rade što god požele, a u napadu su teško dolazili do laganih poena. Gosti su samo podizali svoju radnu temperaturu, a tako je rasla i njihova prednost. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću gostiju od osam poena razlike. Dinamo nikako nije mogao pronaći ritam s početka utakmice. Gosti su održavali svoju prednost prvenstveno zbog sjajne igre u obrani koja košarkašima Dinama nije dozvoljavala priključak. Ipak, tricama Novačića i Majića sredinom četvrtine Dinamo se vratio u utakmicu. 

Košarkašima Dinama opet je proradio šut, podignuta je agresivnost u obrani te je stanje na semaforu odmah izgledalo puno povoljnije. Nevjerojatnom serijom 22-0 vratili su utakmicu pod kontrolu. Dinamo je ušao u ritam koji mu odgovara te je održavao prednost koju je stekao krajem treće četvrtine. Mirno su priveli utakmicu kraju, čiji rezultat ne prikazuje kako je ovo bilo zapravo teška utakmica za košarkaše Dinama. Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Ivan Vučić koji je postigao 18 poena te Novačić i Vrgoč koji su pridodali po 16 poena.

Standings provided by Sofascore