Hrvatska
Dinamo grabi prema doigravanju, Zabok pada prema dnu

Dinamo grabi prema doigravanju, Zabok pada prema dnu

Autor: HKS/KK Zabok/Tomislav Zrinšćak Photo: Tomislav Zrinšćak/KK Zabok/HKS

Manje više, sve je bilo jasno u prvoj četvrtini

Nakon dvije gostujuće pobjede Gradska sportska dvorana došla je vidjeti pobjedu Zaboka protiv Dinama, no ona se nije dogodila. Gosti su zasluženo slavili s 12 koševa razlike (72:86). Veći dio utakmicu činilo se da je Dinamo Zagreb ta momčad koja se bori za "goli život", dok je Zabok djelovao kao momčad koja je osigurala opstanak. U stvarnosti uloge su zamijenjene.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i nakon zakucavanja Cvitkovića u 7. minuti došli na prag dvoznamenkastog vodstva (8:17) što je domaćeg trenera Dugandžića natjeralo da pozove prvu minutu odmora. Nakon trice Vučića minutu kasnije do njega su i stigli (10:20). Obrana Zaboka nje postojala, pa je tako Dugandžić na isteku sedme minute pogodio tricu za +15 (10:25) gostiju, a prva četvrtina završila je rezultatom 16:30. Tek je Črnjević nešto pokušavao u redovima sterilnih domaćih igrača koji su četvrtinu završili s jednim prekršajem i primili 30 koševa.

Prvi dio druge četvrtine prošao je u obostrano lošoj i rstrganoj igri, a onda su u 15. minuti gosti otišli na +19 (20:39) nakon trice Anzulovića. Zabok se nakratko uspio malo spustiti, ali Anzulović je odmah reigao minutom odmora. Na "veliki odmor" otišlo se rezultatom 41:38. Znakovito je da je Zabok nakon prvog poluvremena na kontu imao 5 a gosti 11 osobnih pogrešaka.

Dvorana je živnula nakon nesportske pogreške Cvitkovića kada je Glasper pogodio prvo dva bacanja, a potom i tricu za 45:56. No iskusni Novačić ušao je u seriju koševa i spriječio da se Zabok spusti ispod dvoznamenkastog vodstva. U zadnjih deset minuta ušlo se rezultatom 56:68.

Zadnju četvrtinu Zabok je tri minute ostao bez koša i stvari su praktično bile riješene kada je Vučić na isteku 33. minute zakucao za +17 (56:73). Na neko "ludilo" Zabok je uspio smanjiti na -10 (66:76) tri i pol minute prije kraja utakmice, ali tricama su odgovorili iskusni Anzulović i Novačić (66:82) i riješili su utakmicu bilo kakvih neizvjesnosti. Na kraju Zabok 72, Dinamo Zagreb 84.

Vrlo moćno oružje u rukama Dinama bila je trica. Gosti su u tom segmentu imali čak 52% učinkovitosti (12/23).

U redovima domaćih po 12 su koševa dali Antonio Črnjević, Timothy Bond, Marko Perović i Eugene Glasper, s time da su Črnjević i Perović upisali i po 7 koševa. Goste je predvodi iskusni Ivan Novačić koji se zaustavio na 28 koševa, Marin Vručinić upisao je 16, a Ivan Vučić 12 koševa uz 8 skokova.