Hrvatska
Dinamo i Bosco otvaraju treće kolo FAVBET Premijer lige, donosimo raspored

Dinamo i Bosco otvaraju treće kolo FAVBET Premijer lige, donosimo raspored

Autor: Hrvatski košarkaški savez Photo: Mladen Ban/KK Zabok

Kolo u tjednu, pa sljedeće za vikend

Treće kolo FAVBET Premijer lige započinje već u utorak susretom Dinamo Zagreb -  Bosco, a nastavlja se u srijedu kada su na rasporedu utakmice Dubrava - Zabok,  Cibona - DepoLink Škrljevo i Zadar - Alkar. Dubrovnik i Split sastaju se u četvrtka dok će Cedevita Junior i Šibenka svoj susret odigrati 25. listopada.

KK DINAMO-ZAGREB –KK BOSCO

odigrat će se 10. listopada 2020. u Zagrebu, u Košarkaškom centru "Dražen Petrović", Savska 30, s početkom u 19:00 sati

Dinamo je FAVBET Premijer ligu otvorio s dvije uvjerljive pobjede, a isto se očekuje i u susretu s pomlađenom ekipom Bosca. Trener Josip Sesar je svjestan uloge apsolutnog favorita s kojom njegova momčad ulazi u ovaj susret unatoč brojnim ozljedama, ali ipak traži od svojih igrača zbiljnost i maksimalan angažman. Bosco je u situaciji u kojoj je svaka utakmica mladim igračima prilika za učenje i stasavanje. U sportu nema unaprijed upisanih pobjednika, to vrijedi i za ovu utakmicu. Parket je jedino mjerilo vrijednosti.

KK CIBONA –KK DEPOLINK ŠKRLJEVO

odigrat će se 11. listopada 2023. u Zagrebu, u Košarkaškom centru "Dražen Petrović", Savska 30, s početkom u 19:00 sati

Cibona i DepoLink Škrljevo u susret ulaze sa s istim omjerom pobjeda i poraza (1-1).  Cibona je, bez obzira na skraćenu rotaciju, favorit. Svoju kvalitetu igrači Jakše Vulića pokazali su u Sinju na utakmici protiv Alkara. Škrljevo je  s druge strane pobjedom nad Dubravom kupilo mir, a eventualni uspjeh u Draženom domu potpuno bi isprao gorak okus teškog poraza od Dinama na otvaranju sezone.

KK DUBRAVA – KK ZABOK

odigrat će se 11. listopada 2023. u Zagrebu, u SD "Dubrava", Đure Prejca 2, s početkom u 20:00 sati - Sportska televizija

Utakmica Dubrave i Zaboja je susret dvaju klubova slične kvalitete i ambicija. Obje momčadi u FAVBET ligi su krenuli s dva poraza pa već u ovoj fazi natjecanja treneri i igrači imaju težak teret na leđima. Jedna pobjeda mijenja atmosferu u svlačionici i rastjeruje tmurne oblake. Treći poraz u nizu značio bi produbljenje krize, a to svi žele izbjeći.

KK ZADAR – KK ALKAR

odigrat će se 11. listopada 2023. u Zadru, u dvorani "Krešimir Ćosić", Splitska 3, s početkom u 20:00 sati

Zadar ove sezone brani naslov prvaka. Za sada rezultatski to izgleda savršeno, no i trener Danijel Jusup priznaje da igra nije ni blizu one koja je krasila Zadrane prošle sezone. Alkar je slavio u Dubravi, no protiv Cibone pokazao određenje slabosti. Nema sumnje da je Zadar apsolutni favorit, no Alkar uz podrški svojih navijača na Višnjik uvijek igra nadahnutu. Što duže Sinjani ostanu u egalu to će snažnije prebacivati odgovornost na Zadrane, koji se još uvijek traže.

KK DUBROVNIK –KK SPLIT

odigrat će se 12. listopada 2023. u Dubrovniku, u ŠD "Gospino polje" Linchensteinov put 10, s početkom u 18:00 sati

Dalmatinski derbi u Dubrovniku prava je košarkaška poslastica u koju obje momčadi ulaze s maksimalnim učinkom. Split ima puno ovakvih utakmica iza sebe i više iskusnih igrača koji mogu riješiti pitanje pobjednika. Dubrovnik, s druge strane, ima sjajnu atmosferu koja je ušla u drugu sezonu. Nakon dominacije u Prvoj muškoj ligi Dubrovčani su nastavili s pobjedama i FAVBET Premijer ligi te ovoj utakmici dali posebnu draž.

KK CEDEVITA JUNIOR – GKK ŠIBENKA

odigrat će se 25. listopada 2023. u Zagrebu, u Dvorani 2 Doma sportova, Trg K. Ćosića 11

Standings provided by Sofascore