Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Dinamo i Dubrava traže prve pobjede u Alpe Adria Cupu

Dinamo i Dubrava traže prve pobjede u Alpe Adria Cupu

Autor: Krešimir Galić Photo: KSZ

Košarkaška srijeda

U srijedu se igraju utakmice 2.kola Alpe Adria Cupa u kojem će prve domaće susrete odigrati Dinamo i Dubrava. U skupini A Dinamo će od 20.30 u Domu sportova II ugostiti Kapfenberg Bullse, trenutno drugoplasiranu momčad prvenstva Austrije „Jako su dobra i posložena momčad sa širokim rosterom. Imaju 4 Amerikanca koji su im nominalno glavni igrači. Izrazito su napadački moćna momčad, u prvom kolu Alpe Adria Cupa su postigli 98 poena. Morat ćemo obratiti pozornost na njihovu igru jedan na jedan gdje oni iz izolacija dolaze do otvorenih pozicija gdje pokušavaju poremetiti obranu. Mi moramo odigrati na razini na kakvoj smo bili protiv Cedevite s dobrim kretnjama, dobrim blokovima i s dobrim protokom lopte. Nadam se jednoj dobroj utakmici te pozivam navijače da nas dođu podržati u prvoj europskoj utakmici na domaćem parketu“, kazao je u najavi Josip Sesar, trener Dinama, a prenosi KK Dinamo

I Dubrava će prvu pobjedu tražiti na domaćem parketu gdje će u skupini B od 19 sati ugostiti češku momčad Kolin, trenutno šestu momčad tamošnje NBL lige koja je u prvih osam utakmica upisala četiri pobjede i četiri poraza.

”Kvalitetna momčad s dva Amerikanca koji su nositelji igre te odličnim domaćim igračima. Prvo kolo su dobili Viennu koja ima respektabilnu momčad. Nova izazovna utakmica za našu mladu momčad sa samo jednim zadatkom da produžimo vrijeme dobre igre koje je protiv Splita bilo nešto više od dvije četvrtine. Iz svake utakmice učimo i izvlačimo pouke i idemo laganim koracima naprijed iako to nije on brzina koju bih ja želio. U svakoj utakmici tražimo svoju šansu pa ćemo tako i protiv Kolina pokušati doći do pobjede”..kaže trener Dubrave Jeronimo Šarin.