Hrvatska
Dinamo ima novog igrača

Dinamo ima novog igrača

Iz druge u prvu ligu.

Puljanin Matija Maljić (28) novo je ime u sastavu Dinama Zagreb. Sjajne igre u Drugoj muškoj ligi Centar za Univers gdje je s prosjekom poena bio najbolji strijelac odvele su ga u veći rang natjecanja, a izazova u Dinamu nije se bojao.

”Dogovorili smo suradnju na jednu godinu iz činjenice da jednostavno želim i sam vidjeti kako će se sezona odvijati. Igrao sam već puno puta s igračima iz većeg ranga natjecanja tako da nemam straha, a ono na čemu želim i radim ovoga ljeta je podizanje fizičke spreme. Sviđa mi se projekt Dinama gdje ima dosta mladih igrača i vjerujem u jednu uspješnu sezonu”.

Karijeru je započeo u domaćoj Stoji, a 2011.godine po dolasku u Zagreb na Fakultet elektrotehnike i računarstva nije prestao igrati za Stoju.

”Iako sam studirao u Zagrebu nastojao sam na što više utakmica Stoje doći. Tako je bilo sve do 2016.godine kada sam odigrao svoju posljednju sezonu za Stoju koja se borila u kvalifikacijama za Prvu ligu. S obzirom da je bila formirana ekipa od igrača s fakulteta rado sam se odazvao i krenuli smo iz C lige da bi stigli do B lige i Druge lige gdje smo ušli u suradnju s Universom koji je imao omladinski pogon što mi nismo mogli imati tako da smo našli zajednički jezik u toj suradnji. Bilo je stvarno uspješno, a evo prošle nedovršene sezone smo osvojili i prvo mjesto u Drugoj ligi Centar i trebali zaigrati u kvalifikacijama za Prvu ligu što se uslijed ove pandemije nije dogodilo”

Igra na pozicijama od tri do pet.

”U Stoji sam igrao više na vanjskoj poziciji jer smo imali ponekog visokog igrača, dok sam u Universu više bio pod košem. Veselim se novoj sezoni, a pogotovo gostovanju u Puli, ha ha” - zaključio je Matija u kratkom razgovoru.