Hrvatska
Dinamo je poseban izazov u mojoj karijeri. Očekujte borbenu momčad koja stremi pobjedama

Dinamo je poseban izazov u mojoj karijeri. Očekujte borbenu momčad koja stremi pobjedama

Ivan Novačić

Zadnju službenu utakmicu dočekao je na terenu s uzdignutim rukama u zraku i potom zlatnom medaljom oko vrata. Nakon drugog naslova prvaka Hrvatske s Cibonom iskusno krilo Ivan Novačić potpisao je za Dinamo koji mu je postao čak šesti klub u Zagrebu.

- Ovo je sada jedan poseban izazov u karijeri što se tiče općenito košarke i života. Stvarno sam iskren kad kažem da sam prepoznao jednu pravu priču, ne samo u klubu, već i oko svega što se događa oko njega - objasnio je Novačić svoj potpis za klub “svetog imena”.

Potiho je priznao kako je prošle sezone bio na utakmici Kupa Krešimira Ćosića Dinamo - Cibona, ali i da je, tada kao slobodan igrač, navijao za Dinamo.

- Presudilo je iskustvo Cibone koja je igrala teže utakmice i prelomila je u trećoj četvrtini utakmicu na svoju stranu. Ali, onakva atmosfera je nešto što nama treba i što daje jedan dodatan motiv igračima. I ta atmosfera treba ne samo nama u Dinamu, nego cijeloj hrvatskoj košarci. Bez navijača nema košarka smisla i u to smo se uvjerili u zadnjih 15 godina - kazao je Novačić.

A takvu atmosferu, on i igrači mogu očekivati već u prvom kolu, u subotu, 1. listopada u 15 h u KC Dražen Petrović. U povijesnom, prvom nastupu u Premijer ligi Dinamu u goste dolazi Alkar iz Sinja.

- Nisam još gledao kakvu ekipu u Alkaru imaju ove sezone, fokusiran sam na našu ekipu. Ali, bez obzira na njih, na svom terenu, pred svojim navijačima mi smo uglavnom favoriti i tako ćemo se postaviti. Spoj smo talentiranih momaka i nas malo iskusniji i možemo obećati jednu pravu borbenu momčadu koja će svaku utakmicu ići na pobjedu bez obzira protiv koga igramo. Ovo će biti borbeni Dinamo koji će publika voljeti doći gledati i uživati u košarci - kazao je Novačić koji očekuje da će se momčad Dinama do 1. listopada dodatno uigrati na treninzima.

- Imamo vremena da se još više uigramo, kada i krene sezona mi ćemo biti sve bolji i bolji. Bez obzira na rezultate, pobjede ili poraze trebamo se nastaviti držati svog plana. Mislim da samo treba vjerovati u ovo što radimo i da će sve doći na svoje. Sezona će biti jako duga, bit će uspona i padova, ali moramo se držati zajedno i mislim da je to jedan pravi put do ispunjenja cilja, a to je prvo ulazak u play off, a dalje ćemo vidjeti što će biti - optimistično će krilo Dinama.

Foto: KK Dinamo Zagreb