Hrvatska
Dinamo leti prema Ligi za prvaka, Škrljevo tone sve dublje

Dinamo leti prema Ligi za prvaka, Škrljevo tone sve dublje

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Na rubu provalije

Dinamo Zagreb i drugi je put ove sezone pobijedio DepoLink Škrljevo u HT Premijer ligi rezultatom 80:68 i nastavio trasirati put ka Ligi za prvaka, dok je domaćine gurnuo na sam rub provalije, ostavivši ga na samo tri pobjede.

Gosti iz Zagreba na krilima Damira Markote bolje otvaraju utakmicu pa u šestoj minuti imaju plus devet 17:8.  DepoLink Škrljevo uspijeva smanjiti tek na isteku desete minute kada kapetan Mario Rajčić trećom tricom, ukupno devetim košem u prvoj četvrtini smanjuje zaostatak na minus pet 19:24, što je i krajnji rezultat nakon deset minuta igre. Kod gostiju Markota je zabio šest koševa, dvije trice.

Početkom druge četvrtine zeleni dolaze na minus jedan u 12' pri rezultatu 23:24. Ipak, gosti se ponovno odvajaju pa u 17' imaju plus osam 27:35. U posljednjih devedeset sekundi prvog dijela budi se Robert Kujundžić koji sa šest koševa u nizu, od čega dva zakucavanja smanjuje na konačnih minus dva 39:41. Najbolji strijelci na koncu prvog poluvremena bili su kod domaćina Rajčić sa 9, dok je kod gostiju David Ušić postigao 11, a Hrvoje Garofolić 10 koševa.

DepoLink Škrljevo u 24' dolazi na minus jedan 43:44 i tu staje, a Dinamo se ponovno odvaja na pristojnu razliku pa na početku tridesete minute na semaforu stoji minus devet za domaćina 52:61. Mladi Vigo Bart tricom sa sirenom postavlja konačni rezultat nakon tri četvrtine 55:61.

Zeleni na početku posljednjeg perioda igre tri puta imaju zaostatak od minus tri i tri napada za egal, ali sva tri pokušaja trice su završila na obruču. Nakon što domaćini ni iz sedmog puta nisu uspjeli izjednačiti, četiri minute i 10 sekundi prije kraja Markota pogađa četvrtu tricu i dovodi Dinamo u vodstvo 69:63, čime je pokopao nade domaćina u pobjedu, jer su gosti potom otišli na plus osam 63:71.

Najučinkovitiji na utakmici bio je kapetan Dinama Garofulić sa 20 postignutih koševa, dok je Markota zabio 16. Kod Zelenih Rajčić se zaustavio na 14, a Barišić 11 postignutih koševa.