Hrvatska
Dinamo na blagdan Svih svetih stiže u Split, ostale utakmice se igraju u srijedu

Dinamo na blagdan Svih svetih stiže u Split, ostale utakmice se igraju u srijedu

Najava 6. kola HT Premijer lige

U nedjelju smo zatvorili šesto, u utorak otvaramo sedmo kolo HT Premijer lige. Utakmica Splita i Dinama koja je na rasporedu 1. studenoga od 17 sati uvertira je u ono što nas očekuje u srijedu kada se igra preostalih pet utakmica.

KK SPLIT – KK DINAMO-ZAGREB, 1. STUDENOG 2022. U SPLITU,

U KOŠARKAŠKOJ DVORANI “SPLIT”, ULICA SLOBODE 16 B, U 17:00 SATI.

Nakon pet odigranih kola obje su momčadi na istom omjeru pobjeda i poraza 3-2. Splićani su u prvenstvo ušli uvjerljivom pobjedom u derbiju na Gripama protiv Cibone i dogurali do obećavajućih 3-0. Onda su doživjeli poraze od Zadra na Gripama i Cedevite Junior u Trnskom. Ovaj posljednji bio je posebno težak (25 poena razlike) te je pred Žutima imperativ pobjede, prije svega zbog vraćanja samopouzdanja, ali i vjere navijača u dosege ove momčadi. Dinamo za sada pobjeđuje kod kuće. U petom kolu bili su u konopcima protiv Škrljeva, no izvukli su se i velikim preokretom došli do pobjede s kojom na Gripe stižu opušteni, samim tim i opasniji.


KK CIBONA – KK ZABOK, 2. STUDENOG 2022. U ZAGREBU,

U KOŠARKAŠKOM CENTRU “DRAŽEN PETROVIĆ”, SAVSKA 30, U 17:00 SATI.

Nakon uvodnog poraza od Splita na Gripama redizajnira momčad Cibone pod vodstvom trenera Josipa Sesara igra lijepu i uz sve to svrsishodnu košarku. Cibosi su nanizali četiri pobjede, te se unatoč problemima s ozljedama, profiliraju u jadnog od glavnog favorita prvenstva. Zabok je u prošlom kolu nakon produžetka slavio protiv Bosca i stigao do prve pobjede. Zagrepčani su favoriti, a utakmica proces koji uvijek može krenuti u pogrešnom smjeru. Zabočani to dobro znaju.


KK BOSCO – KK ALKAR, 2. STUDENOG 2022. U ZAGREBU,

U ŠSD “BOŠKO BOŽIĆ PEPSI”, TRNSKO 25 A, U 18:00 SATI.

Bit će ovo jedna od onih utakmica koje će se poraženi sjetiti u završnici sezone kada se budu lomila koplja tko će u Ligu za prvaka, a tko u Ligu za ostanak i kada jedna lopta bude odlučivala o rangu natjecanja. Alkar je nakon sjajnog starta (3-1) doživio prizemljenje u Sinju protiv Šibenke. Bosco ima jednu pobjedu, a drugoj je bio toliko blizu na gostovanju kod Zaboka. Odlučivat će nadahnuće pojedinaca. Borbenosti sigurno neće izostati.

 

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK GORICA, 2. STUDENOG 2022. U ČAVLIMA,

U DVORANI “MAVRINCI”, U 18:00 SATI.

Škrljevo je nakon pet odigranih kola jedina momčad bez pobjede, dobrim dijelom i zbog rasporeda natjecanja. U nedjelju su Zeleni izgledali moćno prvih dvadesetak minuta utakmice u Zagrebu kod Dinama, da bi potom izgubili ritam i utakmicu. Gorica je također u prvenstvo ušla s neplaniranim skorom 1-4. Susret je ovo koji pobjedniku vraća mir, a poraženom produbljuje rezultatsku krizu. Neizvjesnost je zajamčena.


KK ZADAR – KK CEDEVITA JUNIOR, 2. STUDENOG 2022. U ZADRU,

U DVORANI “KREŠIMIR ĆOSIĆ”, SPLITSKA 3, U 18:00 SATI.

Nakon fantastične utakmice protiv Splita Cedevita Junior dolazi u Krešin dom pokazati da može u kontinuitetu igrati na visokoj razini. Ozljeda Krunoslava Simona kao da je dodatno motivirala igrača Damira Mulaomerovića da njegov povratak dočekaju uigrani i s dobrim bodovnim stanjem na ljestvici. Zadar igra s puno energije i trčanja i na Višnjiku je uvijek favorit. Bez sumnje, u pitanju je derbi kola.


KK FURNIR – GKK ŠIBENKA, 2. STUDENOG 2022. U ZAGREBU,

U SD “DUBRAVA”, ĐURE PREJCA 2, U 19:00 SATI.

Furnir je na nekoliko utakmica pokazao da ima dugoročni plan u kojem uz rezultat  vodi računa i o stvaranju igrača i momčadi za sezone koje dolaze. Uz sve to čeka se ulazak u šutersku formu. S dvije pobjede nakon pet kola Dubravaši mogu biti zadovoljni, iako je bilo neplaniranih rezultata poput poraza od Alkara na svom parketu. Do sada neporažena Šibenka, istina s utakmicom manje i to protiv Cedevite Junior, idealna je prilika za iskupljenje. S druge strane Šibenčanima se otvara mogućnost da pobjedom zapale košarkaški iskru u Draženovom gradu. Možemo samo pretpostaviti kakva bi atmosfera zavladala u Šibeniku dočekaju li u sljedećem kolu na Baldekinu Bosco s omjerom 5-0.