Hrvatska
Dinamo na korak od HT Premijer lige, Bosco na -15

Dinamo na korak od HT Premijer lige, Bosco na -15

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Dinamo

Na dvije dobivene

U prvoj utakmici finala doigravanja za HT Premijer ligu Dinamo je u KC Dražen Petrović nadigrao Bosco 77:62 i poveo 1-0 u seriji na dvije dobivene utakmice. 

U odličnoj atmosferi Plavi su nakon početne prednosti Bosca 5:2 potpuno dominirali i sredinom druge četvrtine nakon osam pogođenih trica (Klepo 3/3, Cvitanović 2/2) poveli 40:16. 

Gosti su uspjeli serijom 14:2 smanjiti prednost, ali je Dinamo s ugodnih +15 (47:32) otišao na odmor. U trećoj četvrtini se osjetio prizvuk neizvjesnosti jer je Bosco na krilima Petra Babića. Andreja Matića i Ante Krapića uspio doći na minus 6 (61:55). 

Posljednju četvrtinu otvorili su Luka Cvitanović i Martin Klepo (65:55), a posljednji nalet gostiju (69:62) svojom šestom tricom iz sedmog pokušaja neutralizirao je raspoloženi Klepo.

”Zaslužena pobjeda Dinama koje je od prve sekunde ušao puno čvršće u utakmicu nego moja momčad. Ono što je nas krasilo veći dio ove sezone je pritisak koji mi nismo imali, a s druge strane Dinamo je imao veliki pritisak na nas, a posebno dobar posao je napravio Andro Anzulović na Petru Babiću. To bi još dodao dobar napadački ulazak Garafolića u utakmicu što je usmjerilo daljnji tijek susreta”..kazao je trener Bosca Ivan Tomas. 


”Čestitke mojim igračima na pobjedi i Boscu na fer igri. Mislim da je utakmica bila vrijedna finala. Odradili smo ono što smo trebali u prvoj utakmici i upisali pobjedu, ali nema opuštanja jer idemo u subotu po drugu pobjedu. Svaka čast momčadi jer ovo je put koji će nas dovesti do Premijer lige”..kazao je Mario Štirjan, trener Dinama.

Dinamo je ubacio 12 trica, a Klepo je s 20 poena bio prvi strijelac. Hrvoje Garafolić je dodao 16 uz 8 asista, Cvitanović 13, a David Ušić 11 uz 8 skokova. Kod Bosca Petar Babić (5as) i Krapić (6sk) su ubacili po 13, a Luka Katura i Matić po 10.

Druga utakmica igra se u subotu od 17 sati u Trnskom.