Hrvatska
Dinamo nadskakao Cedevitu J. i uskočio u polufinale, Mulaomerović poručio: Želim im sreću protiv Zadra

Dinamo nadskakao Cedevitu J. i uskočio u polufinale, Mulaomerović poručio: Želim im sreću protiv Zadra

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Majstorica dala posljednjeg sudionika polufinala

U majstorici četvrtzavršnice doigravanja Favbet Premijer lige Dinamo je kao gost slavio kod Cedevite Junior 100:89 i izborio povijesno polufinale gdje ga čekaju dvoboji sa Zadrom koji će imati prednost domaćeg terena.

Uz pet uzastopnih poena Petra Ogrizovića domaćini su poveli 21:16, a odgovor Dinama je stigao u vidu serije 15:0 čiji su glavni kreatori bili Ivan Vučić i Ivan Novačić.  Plavi su početkom druge četvrtine imali +8 (31:23), a na odmor otišli s +5 (50:45). Početak treće četvrtine dao je naslutiti pobjednika nakon što je Ivan Tvrtko Majić ubacio dvije trice, a pridodali se Vučić i Mislav Brzoja za +15 (60:45). Svoje najbolje minute Cedevita Junior je imala na startu treće četvrtine kada nošena raspoloženim Ogrizovićem (sedam poena u nizu) te Sandrom Rašićem na manje od šest minuta prije kraja hvata rezultatski priključak (79:81). Da domaćini ne naprave potpuni preokret pobrinuo se Karlo Mikšić s četiri uzastopna poena. U završnih devedeset sekundi Ivan Karačić je promašio oba bacanja pa napravio osobnu na Mikšiću koji je zabio jedno bacanje za +5 (94:89), a točku na i stavio je Majić nakon skoka u napadu Brzoje.

”Teška serija s obzirom da smo izgubili prvu utakmicu. Imali smo niz od četiri poraza protiv Cedevite i morao sam uvjeriti igrače na koji način možemo dobiti. Odlično smo odigrali ove dvije utakmice, posebno drugu i znao što što budemo duže izdržali u egalu ovu utakmicu da će pobjeda otići na našu stranu s obzirom na mladost koju ima Cedevita Junior. Smanjio sam rotaciju i moji su momci odigrali na jednom odličnom nivou gdje smo znali na koji način moramo igrati. Čestitke svim ljudima u klubu na povijesnom uspjehu i okrećemo se Zadru, našoj najboljoj momčadi koja je favorit u seriji. Međutim sve utakmice što smo igrali s njima su bile na nekom egalu i ja se nadam da im možemo pružiti dobar otpor”, kazao je trener Dinama Josip Sesar.

”Dinamo je u obje posljednje utakmice bio bolji s 20 skokova više, a moram reći da je igrao puno agresivnije, a mi smo ispadali s pet osobnih pogrešaka. Čestitke mojim momcima koji su se borili unatoč problemima u rotaciji s visokim igračima. Sretno Dinamu protiv Zadra, a žao mi je što će nam ostati neki upitnik iznad glave jer smo bili negdje blizu. Ogrizović nas je vratio na posjed, dva ali nismo imali dobre odluke. Mogu biti zadovoljan sa sezonom u kojoj smo s ovim rosterom bili četvrti, promovirali dosta mladih igrača i svi su bolji nakon tri godine. Mislim da je ovo maksimum iako mi je žao što nismo ušli u polufinale”, kazao je trener CJ Damir Mulaomerović.

Dinamo je imao 20 skokova više, a predvodio ga je Filip Kraljević sa 18 poena i 10 skokova. Po 17 su ubacili Vučić (13sk, 7as), Majić i Mikšić. Brzoja je dodao 12 uz 11 skokova. Kod CJ Josip Batinić je ubacio 18 poena, a Kevaughn Allen 17.