Hrvatska
Dinamo našao playmakera preko puta stadiona: Nešto me vuklo da se vratim iz Njemačke

Dinamo našao playmakera preko puta stadiona: Nešto me vuklo da se vratim iz Njemačke

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: KK Dinamo Zagreb

Poznaje većinu suigrača

Pojačanje na poziciji razigravača KK Dinamo našao je preko puta stadiona u Maksimiru. Upravo tamo je odrastao novi prvotimac kluba, 25-ogodišnji Karlo Mikšić, koji se nakon epizode u njemačkoj drugoj ligi (Giessen 46ers) vraća se u rodni Zagreb.

- Tijekom pregovora s klubovima iz Njemačke ostvario sam i kontakt s ljudima u klubu i Josipom Sesarom kao novim trenerom. I nešto me nakon prvih razgovora vuklo da se vratim doma. Puno je tu odigrala ta emocija. Jednostavno, za mene koji sam odrastao preko puta stadiona u Maksmiru puno znači ona da nema većeg kluba od Dinama, i tako će uvijek kod mene biti. Kad god sam mogao bi otišao na tekme Dinama sa svojim prijateljima bih sanjario da sam na mjestu igrača dolje na terenu, da mogu pozdraviti Boyse. I tak eto, dobio sam priliku da mi se ta želja ispuni i veselim se tome - kazao je Karlo Mikšić nakon potpisivanja ugovora.

KK Dinamo je, kaže, pratio i u Njemačkoj, a igrače u momčadi većinom znade, kao i trenera Sesara koji ga je vodio u prošlosti i s kojim ima ugodno iskustvo.

- I u tim utakmicama koje sam gledao sam vidio da klub raste i drago mi je da će i dalje rasti. Znam većinu suigrača, s nekima sam igrao, s nekima sam bio na suprotnim stranama. Raspitao sam se prije potpisa i čuo da je u ekipi jedna jako dobra kemija i jedva čekam da krenu pripreme i sezona. Očekujem da nastavimo gdje se stalo prošle sezone, da uspijemo bit bolji u tom pogledu. Imamo baš dobru ekipu, i bit ćemo opet u tom ritmu pozitivnih iznenađenja koja su bila lani. Sa trenerom imam odličan odnos još iz U20 reprezentacije, ali i iz Gorice, tak da se veselim što ćemo opet raditi skupa. Sesar je trener je koji zna što traži, postavi dobru hijerarhiju i sistem u ekipi, a to meni jako paše. Takav sam tip igrača, da se podredim momčadi i igram u oba smjera - ispričao je Mikšić.

Iako igrači već rade individualno na svojoj fizičkoj spremim, pripreme seniora KK Dinamo počinju idući tjedan. Za sezonu u kojoj je za cilj postavljen plasman u doigravanje Premijer lige, dakle ponavljanje uspjeha iz prošle sezone, kao i afirmacija mlađih igrača u Alpe Adria Cupu, igrače će pripremit i dva iznimno jaka protivnika. Prvo Umana Reyer Venezia koja će nakon četvrtog mjesta u Italiji igrati u Eurocupu, a zatim i vjerojatno najskuplja košarkaška momčad starog kontinenta.

U Zagreb u petak, 8. rujna u 19 h u KC Dražen Petrović dolazi šesterostruki prvak Europe, grčki Panathinaikos predvođen trenerom Erginom Atamanom, te Kostasom Sloukasom i Lucasom Vildozom.

- Kaj se tiče Panathinaikosa, to je velika stvar za nas jer nemaju svi priliku na pripremnim utakmicama igrati protiv tak velikih klubova. Isto vrijedi i za Veneziu. To će biti prilika svima nama vidjet gdje smo, što smo protiv takvih igrača i od tih utakmica možemo samo učiti i napredovati. Ako ne zaigram jednog dana u Euroligi, eto, želim da se sjećam te utakmice u sjajnoj atmosferi pune dvorane - dodao je Mikšić na kraju.

Ulaznice za utakmicu Dinamo - Panathinaikos u pretprodaji su online preko CoreEvent ticketing sustava, a u KK Dinamo očekuju da se ubrzo rasprodati plavi sektor čija je cijena 12 eura. Za sve ostale tribine ulaznice su po povoljnoj cijeni od 7 eura.

Sesar: Karlo je jako karakteran igrač i brzo će se prilagoditi

Karlo Mikšić je, prema vlastitim riječima trenera Dinama, bio prvi igrač kojeg je Sesar kontaktirao kada je odlučio da će preuzeti plave.

- Karlo je igrač koji igra u dva smjera, karakterno je jako dobar. Vrlo dobro poznaje igrače koji su tu, bio je kod mene u Gorici prije par sezona, zna način rada, što tražim od igrača, na koji način ćemo igrati, pa stoga vjerujem da s njime neće biti nikakvih problema što se tiče prilagodbe. Nadam se da ćemo s njim uživati u dobroj sezoni - komentirao je Josip Sesar novog igrača Dinama.