Hrvatska
Dinamo ostao bez trenera

Dinamo ostao bez trenera

Autor: B.T. Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Kratko je trajalo

Josip Sesar više nije trener Dinama. 

Vijest o prekidu potvrdio je klub:

'Josip Sesar u idućoj sezoni više neće voditi Dinamo. Treneru Sesaru zahvaljujemo se na odličnoj suradnji i želimo mu svu sreće u nastavku karijere. Josip Sesar znatno je doprinio prošlosezonskom uspjehu Dinama u domaćem prvenstvu. Košarkaški klub Dinamo pravodobno će obavijestiti javnost o izboru novog trenera.'

Kada je na početku prošle sezone preuzimao Dinamo je izjavio:

'Već sam pretprošle godine razgovarao s ljudima iz kluba i tada su izrazili zainteresiranost za suradnju. Ja sam tada imao neke druge opcije i planove. Kako se razvijala situacija s Cibonom, iz kluba su me kontaktirali. Tražio sam predah od desetak dana da razmislim dobro o svemu. Gledajući sa strane, jer ipak nisam bio unutra, uz informacije koje sam dobio o jakom zdravom i potentnom kolektivu, odlučio sam se prihvatiti ponudu i preuzeti prvu momčad Dinama. I zaista imam dugoročni plan s KK Dinamom.'

Suradnja je ipak potrajala kratko, tek jednu sezonu što jasno ukazuje kako se trenerove i klupske ambicije nisu poklopile te nije došlo do aktivacije druge sezone ugovora 1+1. 

Sesar je u Dinamo došao iz Cibone s kojom je sezonu ranije osvojio Kup Krešimir Ćosić. Prije toga bio je trener Gorice te na samom početku trenerske karijere Zrinjevca.

Sesar je aktualni izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, a hoće li i dalje uz tu dužnost paralelno gurati i klupsku karijeru ostaje nam za vidjeti.

Više vijesti o KK Dinamo pročitajte OVDJE, a o Josipu Sesaru OVDJE