Europa i Svijet
Hrvatska
Dinamo pred najvećim izazovom

Dinamo pred najvećim izazovom

Ponedjeljak je taj dan

Košarkaši Dinama odigrat će u ponedjeljak u 18.30h utakmicu protiv najsnažnijeg suparnika dosad u svojoj povijesti. U Veneciji ih čeka momčad Umane Reyer s kojom su ovog ljeta potpisali ugovor o suradnju u sklopu je i ova pripremna utakmica.

Umana Reyer je momčad iz vrha talijanske lige, lani su završili prvenstvo na četvrtom mjestu, a i ove godine će igrati EuroCup natjecanje.

Iako je jasno da je riječ o srazu dviju momčadi različite kvalitete, Dinamo je ipak lani po prvi puta igrao Premijer ligu i plasirao se u četvrtfinale doigravanja, sportski direktor Umane Reyer Venezije Mauro Sartori naglašava da to nije nešto u ovoj fazi predsezone se treba stavljati u prvi plan.

- Igrati protiv momčadi s različitom filozofijom igre uvijek je izvrstan test za tvoju momčad. U ovoj fazi priprema za nadolazeću sezonu važnost ovakvih utakmica je u tome što nam daju mogućnost da vidimo gdje smo s procesom upijanja filozofije trenera Spahije od strane igrača, ali i da vidimo poboljšanja napravljena s fizičkog gledišta priprema. Kada to uzmemo u obzir, ta razlika u kvaliteti dviju momčadi neće stvarno utjecati niti na nas niti na Dinamo u smislu informacija koje želimo svi dobiti od svojih igrača nakon utakmice - kazao je Mauro Sartori i otkrio kako je dosad prodano više od 1000 ulaznica za ovu utakmicu.

- Mogućnost da našim navijačima ponudimo utakmicu međunarodne razine omogućuje i našim navijačima da stvore atmosferu Eurokupa. Naši navijači to razumiju i uvijek su spremni podržati nas i kada utakmice ne znače puno rezultatski. Naša suradnja s KK Dinamo vrlo je važan korak u našem usavršavanju i usporđivanju s klubovima koji dijele iste vrijednosti prema mladim igračima, a time i budućnosti košarke. Očekujemo da ćemo unaprijediti svoje znanje dijeljenjem iskustva u ovom susretu dvaju klubova - dodao je sportski direktor Reyer Venezije.

A najzanimljivije iskustvo imat će upravo trener momčadi Umane Reyer, Neven Spahija koji je istodobno i potpredsjednik KK Dinamo.

- Ovo je prvi puta u mojoj karijeri da jedan klub koji vodim igra protiv mog kluba s kojim sam snažno povezan, evo sad već 14 godina, preko mojih bivših igrača koji danas vode Dinamo. Ne znam kako da uopće opišem taj osjećaj, jer ovo zaista jedinstveni slučaj. U drugu ruku ovo je još jedna priprema utakmica za nas i moramo gledati kako da ju iskoristimo najbolje za našu momčad - kazao je Spahija i dodao da očekuje od svoje momčadi da pokaže timsku igru i naznake njegovih ideja igre u nadolazećoj sezoni u kojoj ima visoke ambicije.

Kapetan momčadi Umane Reyer Andrea De Nicolao kazao je kako ove godine je momčad u podosta izmijenjenom sastavu, ali s istim ambicijama kao i prošle sezone.

-  Ove godine imamo mladu momčad s nekim igračima kojima je ovo prvo iskustvo igranja u Europi. Moramo stvoriti dobru kemiju u momčadi i mislim da smo to počeli s pravim odnosom prema treningu. Privikavamo se svi na sustav trenera Spahije počevši od obrane i igre u visokom ritmu. Reyer Venezia je uvijek imao ambiciju igrati važnu ulogu u natjecanjima u kojima sudjeluje, pa se isto očekuje i ove sezone od nas u talijanskom prvenstvu i EuroCupu. Što se tiče utakmice s Dinamom očekujem intenzivnu utakmicu u kojoj će obje momčadi pokušati napraviti korak naprijed u fizičkoj i tehničkoj formi. Na samom smo početku priprema za sezonu i svaka momčad radi na izgradnji svoje igre i kemije - kazao je Andrea De Nicolao.


Foto: KK Dinamo Zagreb