Hrvatska
Dinamo predstavio Josipa Sesara: Planiramo dovesti još dva do tri igrača na dvije pozicije

Dinamo predstavio Josipa Sesara: Planiramo dovesti još dva do tri igrača na dvije pozicije

Zna se kičma momčadi

Josip Sesar i službeno je predstavljen kao trener KK Dinamo Zagreb na konferenciji za medije. Aktualnom izborniku u ime kluba dobrodošlicu je zaželio Marijan Pojatina, predsjednik kluba.

- Na početku, red je da zahvalim na svemu učinjenom našem bivšem treneru, Vladimiru Anzuloviću. Puno je napravio u kratkom periodu što je bio u klubu i on će uvijek biti prijatelj kluba. Nakon njegovog odlaska mi smo gledali opcije koje će pratiti naše ambicije i rast kluba i drago nam je što tom projektu kao trener prve momčadi priključuje Josip Sesar. Njega ne treba posebno predstavljati. Prije dvije godine otvorili smo početne pregovore i jako nam je drago što se danas priključio našem klubu. Situacija u momčadi je mirna, većina rostera nam ostaje na okupu. Zajedno s Josipom ćemo do kraja dovršiti tu slagalicu u momčadi. Jako se veselimo idućoj sezoni, veselimo se uspjesima u koje vjerujemo. Cilj nam je barem ponoviti ono što smo postigli prošle sezone – istaknuo je uvodno Marijan Pojatina.

Josip Sesar u prvom istupu medijima pohvalio je sportsku politiku koju je klub vodio do sada. Kao što je vole naglasiti gotovo svi treneri nogometnog kluba Dinamo, i novi trener košarkaškog imenjaka, najavio je da mu u viziji fale još dva igrača.

- Jako sam zadovoljan i počašćen što su me ljudi iz kluba kontaktirali. Smatram Dinamo jako ambicioznim klubom koji ima podršku i vojsku navijača koji će nam biti od velike pomoći velike sezone. Zadovoljan sam sportskom politikom koju je klub vodio do sada. Pratio sam Dinamo i u drugoj ligi i u Premijer ligi. U globalu sam jako zadovoljan s momčadi koja me čeka u svlačionici. Zna se da je kičma momčadi trojac Garafolić, Novačić i Vučić, ali vjerujem da će i ostali igrači napredovati. Jako mi je važno da su unutar momčadi uspostavi hijerarhija. Nadam se da ćemo svi zajedno uživati u zajedničkom radu. Treba naravno i popuniti roster s dva do tri igrača, ovisno o tome kako se tržište bude otvaralo. Ne skrivamo da tražimo još nekoga na poziciji beka i poziciji četiri, pet. Što se tiče ciljeva, htjeli bi ponoviti ciljeve iz prošle sezone. Naravno da bi svi voljeli i stepenicu više, ali to naravno ovisi o sreći i o tome kako će momčad kliknuti – rekao je na predstavljanju trener Josip Sesar.

Istaknuo je kako će se igrati utakmica po utakmicu te da će se vidjeti dokle će to Dinamo dovesti u sezoni u kojoj ima i premijeru u Alpe Adria Cupu.

 - Prvi, kratkoročni cilj što ranije kompletirati ekipu. Imamo sjajne dvije prijateljske utakmice, protiv opasne momčadi Umane Reyer Venezie, i ovaj puta zahvaljujem i Nevenu Spahiji na svemu oko kluba što radi, pa i toj utakmici, a onda i  protiv Panathinaikosa trebala bi biti moja prva „službena“ utakmica na klupi Dinama u Zagrebu. Tu ćemo puno naučiti, vidjeti gdje moramo još raditi, gdje smo tanki, ali se jako veselim tim utakmicama - kazao je Sesar.

Na kraju je Pojatina kazao kako su u Dinamu jako zadovoljni reakcijama na nedavno pokrenuti Poslovni klub u koji se dosad učlanilo 30 tvrtki, kao i prodajom ulaznica za utakmicu protiv Panathinaikosa preko CoreEvent ticketing sustava.