Hrvatska
Dinamo prelomio i zahvalio legendarnom igraču: Nije našao motiv...

Dinamo prelomio i zahvalio legendarnom igraču: Nije našao motiv...

Autor: Z.D. Photo: KK Dinamo Zagreb

Damir Markota

Dugo se pričalo u košarkaškim kuloarima kako Damir Markota ne dolazi na treninge i utakmice KK Dinamo. Nije ga bilo niti na završnici Kupa Krešimir Ćosić, ali sve je prolazilo prešutno i pripisivalo se ozljedi koju je zadobio krajem siječnja na utakmici sa Splitom.

Konačno klub je presjekao ovo stanje, otpustio Markotu i o svemu se oglasio priopćenjem: 

'Košarkaški klub Dinamo Zagreb ovim putem želi javno zahvaliti za sve što je klubu u godinu dana nastupanja za prvu momčad pridonio Damir Markota.

Popularni “Šveđo” za našu momčad je debitirao 20. veljače prošle godine dok smo u drugom razredu hrvatske košarke za plasman tek ulazili u neizvjesnu borbu za Ligu za prvaka. Do kraja te sezone dao je obol u konačnom ulasku u društvo najboljih, ali svojom pojavom i etabliranju našeg mladog kluba.

I u Premijer ligi Damir Markota je svojim košarkaškim znanjem i iskustvom pomogao puno u ostvarivanju primarnog cilja stabilnosti kluba, te bio važan element u ostvarivanju osam dosadašnjih pobjeda u prvenstvu, ali i plasmanu na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. Nažalost, nakon ozljede leđa u prvom poluvremenu utakmice sa KK Splitom, 

Markota više nije našao motiva za daljnju rehabilitaciju i oporavak. KK Dinamo se sa svojim dosadašnjim sastavom okreće prema utakmicama Lige za ostanak s jasnim imperativom plasmana u doigravanje i četvrtfinale u svojoj prvoj sezoni među najboljima u Hrvatskoj', stoji u priopćenju KK Dinama.