Hrvatska
Dinamo prijeti iskustvom, Zadrani se žele učvrstiti na prvom mjestu

Dinamo prijeti iskustvom, Zadrani se žele učvrstiti na prvom mjestu

Autor: KK Zadar

Split je porazom dodatno motivirao Zadrane

Tri su utakmice košarkašima Zadra ostale do zaključenja prvog kruga natjecanja u domaćem prvenstvu, FAVBET Premijer ligi. Prva od njih je domaći susret protiv Dinama-Zagreb, koji se sutra od 17 sati igra u Dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku. Pobijedi li Zadar, velike su šanse da će u drugi krug ući s prvog mjesta, što bi mu donijelo još jednu domaću utakmicu sa Splitom prije zaključnog doigravanja. To je prilika koju Zadrani ne žele propustiti, jer su često sitnice odlučivale o naslovu prvaka, a domaći teren je ponekad bio i presudan.

Nakon Dinama Zadar ima odraditi obveze s Depolink Škrljevom i Dubravom, pa se čini da je Dinamo zadnji veći test na tom putu. 

Trener Danijel Jusup prisjeća se koliko je njegova momčad imala problema u doigravanju s momčadi koju ove godine vodi izbornik Josip Sesar.

- Dinamo je momčad s nekoliko vrlo iskusnih igrača koji znaju igrati. Oni su nam lani radili probleme u doigravanju, nije bilo lagano. Uvijek igraju motivirano, naročito protiv nas. Moramo zadržati fokus, biti svjesni da je za nas utakmica važna jer imamo tri utakmice do kraja prvog kruga natjecanja i ako želimo zadržati poziciju broj jedan, nemamo alternative. To nas obvezuje da damo sve od sebe, budemo koncentrirani, da se držimo dogovora kako bismo se veselili na kraju utakmice, kaže Danijel Jusup.

Uz izbornika Josipa Sesara Dinamov glavni adut je iskustvo, jer u momčadi imaju Ivana Novačića, Filipa Kraljevića, Ivana Vučića, Mislava Brzoju… redom igrače poznate zadarskoj publici, bilo da imaju zadarske korijene ili su igrali u zadarskim klubovima. Naravno, pamti se i učinak Hrvoja Garafolića, koji je prošle godine bio najveća prijetnja u doigravanju.

Što se tiče Zadra, ohrabruje činjenica da su se vratili Božić i Ramljak, da je momčad u pozitivnom ritmu i da Dinamo ove sezone još uvijek nema pobjedu protiv nekoga iz vodećeg trojca. Upitno je jedino stanje s Mazalinom, koji je morao na šivanje nakon udarca u glavu u prošloj utakmici i vidjet će se hoće li ga biti potrebno koristiti već u ovoj utakmici.

- Čeka nas zahtjevan raspored u narednim danima, a Dinamo je u dobroj formi. Cijelu sezonu igra dobro, jedna su od boljih momčadi u prvenstvu pa moramo ostati fokusirani, dobro se pripremiti i odigrati najbolje što možemo. Nadam se da će nas doći podržati dosta navijača, kaže Arijan Lakić.

Utakmica se igra u petak od 17 sati na Višnjiku, uz izravan prijenos na HKS TV.