Hrvatska
Dinamo projurio kroz Kaštela, Sesvete okrenule -23 i pale u produžetku

Dinamo projurio kroz Kaštela, Sesvete okrenule -23 i pale u produžetku

Prva muška liga.

U 7.kola Prve muške lige Dinamo je u svom petom nastupu upisao i petu pobjedu, dok su Sesvete kao domaćin u Dubravi nakon produžetka poražene od Jazine Arbanasa.

Dinamo je slavio u Kaštelima 84:62 u susretu gdje su domaćini sredinom druge četvrtine imali prednost 27:20, a onda je Dinamo do odmora složio seriju 22:4 za +11 (42:31). Zagrepčane je predvodio Marko Jurič koji je u toj seriji ubacio 12 poena, a priodali su se Hrvoje Garafolić, Matija Maljić i Ivan Nakić Vojnović. U nastavku je Dinamo održao 15-etak poena viška, a u završnici je nakon zakucavanja nakić Vojnovića bilo i 25 razlike.

Garafolić s 20 poena i 5 asista je predvodio Dinamo. Jurič je dodao 18 uz 8 asista, Maljić i Jure Rezo po 12, a Nakić Vojnović (8sk, 4 bl) 11 poena. Kod Ribole Kaštela ponajbolji Lovre Tvrdić sa 17 poena.

Sesvete su u Dubravi nakon produžetka poražene od Jazina 85:82. Neobičan susret koji je obilježio povratak Dario Papka u dres Sesveta, ali i prednost gostiju 23 razlike početkom nastavka  (49:26). Ipak uz raspoloženog Papka i Filipa Tušeka Sesvećani su krenuli grickati prednost gostiju i već do isteka treće četvrtine došli na minus 8 (55:63). U posljednjih pet minuta nakon trice Dine Butorca Jazine su imale 13 razlike (72:59), ali i više od četiri minute ostale bez koša pa su Sesvete preko Tušeka uspijele i povesti 73:72 napravivši seriju 14:0. U posljednjoj minuti prava drama. Prvo je prednost Jazinama vratio FilipVujičić, a onda su obje momčadi s linije slobodnih bacanja propustile priliku doći do pobjede jer su i Butorac i Papak bili neprecizni, a nakon što je Vujičić zabio oba bacanja za 76:73 produžetak Sesvetama tricom donosi Tušek.

U produžetku nešto smireniji gosti koje je do pobjede odveo Marko Šarac koji je utakmicu završio s 20 poena. Po 15 su ubacili Krševan Klarica i Butorac. Sesvete je predvodio Papak s 27 poena i 14 skokova, a Tušek je dodao 22 uz 10 skokova.

”Čestitam Jazinama na pobjedi. Jako smo nervozno otvorili prvo poluvrijeme jer su valjda dečki mislili vratio se Papak pa ćemo lakše do pobjede. Opet nam se događaju stvari iz prijašnjih utakmica. Budemo u minusu pa se čupamo i vraćamo. Teško je tako dobiti utakmicu. Tušek je zabio tricu za produžetak i dečki su dali svoj maksimum što govori i činjenica da su na kraju Papak i Babić dobili grčeve”…kazao je trener Sesveta Josip Bulajić, a njegov kolega Marko Selin na klupi Jazina i nije bio previše iznenađen ispuštenom prednosti svoje momčadi ” Košarka je zato i zanimljiva igra. Ja sam govorio svojim igračima da utakmica nije gotova jer dečki iz Sesveta stvarno igraju borbeno i bore se do kraja bez obzira na razliku. Ja im ovim putem čestitam na tome, ali čestitam i svojim igračima jer mislim da smo zasluženo pobjedili u jednoj zanimljivoj utakmici.”