Hrvatska
Dinamo prošetao Kostrenom i poslao DepoLink Škrljevo u kvalifikacije za ostanak u FAVBET Premijer ligi

Dinamo prošetao Kostrenom i poslao DepoLink Škrljevo u kvalifikacije za ostanak u FAVBET Premijer ligi

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Već u ponedjeljak kreće 31. kolo

Dinamo je više nego lagano prošao kroz Kostrenu pobijedivši DepoLink Škrljevo 95:75. Bila je to 17. pobjeda Plavih u FAVBET Premijer ligi kojom su ostali na petom mjestu prvenstvene ljestvice nakon 30 odigranih kola.

Košarkaši Dinama Zagreb bolje otvaraju utakmicu nakon što su poentirali Karlo Mikšić i Filip Kraljević za vodstvo 4:0. DepoLink Škrljevo preokreće rezultat pa u tri navrata ima tri razlike, prije svega zahvaljujući Travion Jamar Hallowellu  koji je u prvih deset minuta zabio osam koševa od čega dvije trice. Ipak gosti iz Zagreba ponovno preokreću rezultat pa nakon što je početkom osme minute na semaforu bilo 16:16, nakon drugog izjednačenja, do kraja četvrtine Plavi rade seriju 10:1 za plus devet 26:17 na isteku četvrtine. Ivan Vučić sa deset koševa od čega dvije trice prednjačio je kod Dinama.

Druga četvrtina također je pripala gostima koji su je dobili rezultatom 23:21. Dinamo je imao i plus trinaest u 18′ pri rezultatu 45:32, dok domaćin nije iskoristio dva napada pri minus sedam 38:45 minutu prije kraja prvog  poluvremena, pa se na veliki odmor otišlo prednošću Dinama 49:38.

Kroz treći period igre gosti kontroliraju rezultat, a u dva su navrata imali i visokih plus šesnaest. Zeleni su pokušali sustići Dinamo, ali su došli najviše na minus devet 56:65 u 28′.

Počekom četvrte četvrtine domaćin je popustio u igri uvidjevši da ne može stići goste, pa Dinamo odlazi na prednost od čak 22 razlike, da bi na isteku četrdesete minute razlika bila dvadeset koševa razlike. Najučinkovitiji na utakmici bio je igrač Dinama Vučić koji je zabio 19 koševa uz 4 skoka, dok Ivan Novačić zaustavio na 15 postignutih koševa, uz 5 skokova i 2 asistencije. Kod DepoLink Škrljeva poslovično najučinkovitiji bio je Hollovell s 18 postignutih koševa, dok su Ivan Gulin i Noa Svoboda postigli po 14, dok je Svoboda postigao četiri trice.

Standings provided by Sofascore