Hrvatska
Dinamo ruši sve pred sobom

Dinamo ruši sve pred sobom

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: Marin Sušić/HKS

Sedma pobjeda Dinama

Košarkaški Klub Dinamo je u osmom kolu FAVBET Premijer lige u Košarkaškom centru Dražena Petrovića pobijedio Dubravu rezultatom 86:72 (28:17, 18:24, 23:8, 17:23 ) te je tako upisao sedmu pobjedu u sezoni.

Dinamo je odmah u prvoj četvrtini prikazao odličnu igru te je preuzeo kontrolu nad utakmicom. Brzom napadačkom igrom i koncentriranom igrom u obrani lako je stvorio dvoznamenkastu prednost s kojom je otišao u drugu četvrtinu.

U drugoj četvrtini Dubrava se vratila u utakmicu odličnim šutom za tri poena te lakim koševima iz tranzicije koje im je Dinamo omogućio brojnim izgubljenim loptama u napadu. Trener Dinama Josip Sesar pokušao je brojnim rotacijama probuditi svoju momčad koja je upala u crnu rupu. Dinamo je smanjio broj pogrešaka u napadu te je na odmor otišao s pet koševa prednosti.

Početkom drugog poluvremena Dinamo je pronašao svoju igru iz prve četvrtine. Smanjio je broj pogrešaka u napadu te je podigao razinu agresivnosti u obrani. Na krilima iskusnog Ivana Novačića odvojio se na prednost od 20 koševa razlike.

U posljednjoj četvrtini Dinamo je mirno priveo utakmicu svome kraju te je još jednom pobjedom potvrdio drugo mjesto na tablici.

Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Ivan Novačić koji je upisao 22 koša te Ivan Vučić s 18 koševa i 13 skokova.

Standings provided by Sofascore