Hrvatska
Dinamo rutinski do pobjede u Sinju i potvrde petog mjesta, Majić pogodio osam trica iz 12 pokušaja

Dinamo rutinski do pobjede u Sinju i potvrde petog mjesta, Majić pogodio osam trica iz 12 pokušaja

Autor: KK Alkar Photo: AB foto digital

Otpor slomljen u drugoj četvrtini

Dinamo je rutinski prošao kroz Sinj nadjačavši Alkar 79:100. Sinjani su, na ovosezonskom oproštaju od svoje publike, bili ravnopravan protivnik samo u uvodnoj četvrtini. U drugoj su “plavI” preuzeli kontrolu utakmice i nadahnutom napadačkom igrom zadržali je do kraja.

U prvoj četvrtini niti jedna momčad nije stvorila ozbiljniju prednost. Vidjeli smo četiri izmjene u vodstvu i minimalnu prednost Dinama nakon početnih deset minuta (18:19). Momčad Josipa Sesara kao da je uvodnu dionicu iskoristila za naštimavanje nišanskih sprava. Iznimnom preciznošću u prve četiri minute druge četvrtine Dinamovci su napravili seriju 13:0 i odredili daljnji tijek utakmice. Na poluvremenu je Dinamo imao višak od 17 koševa (30:47).

U trećoj četvrtini vidjeli smo natruhe buđenja kod Alkara, koji su preko Brocića i Jukića, u nekoliko navrata, bio nadomak vraćanja na jednoznamenkasti zaostatak. No na sve sinjske pokušaje odgovor je imao nezaustavljivi Ivan Tvrtko Majić koji je nemilice punio domaći koš dalekometnim ubačajima. Tako da uz sav trud Alkarovih igrača razmak je na kraju treće dionice ostao isti kao i na poluvremenu (58;75). Posljednja četvrtina bila je čista formalnost. Obojica trenera uveli su mlađe snage. Sesar Rukavinu i Pavlica, a Milačić Pavelu i kadeta Domazeta, koji je dobio poseban pljesak publike. Ubačajem Tome Rukavine gosti su na kraju uspjeli stići i do troznamenkastog broja koševa.

U pobjedničkoj momčadi Majić je ubacio 32 koša, uz pogođenih 8 trojki iz 12 pokušaja. Dobru potporu imao je u Brzoji koji je ubacio 16 koševa i imao 7 asistencija, te Mikšiću sa double-doble učinakom od 11 koševa i 10 asistencija.

Kod Alkara Brocić je ubacio 24 koša (5-7 za tri). Osim njega solidan je ponovo bio Gurley sa 12 koševa i 9 skokova. Isti broj poena i to bez promašaja upisao je i Mladen  Tomašević.

Standings provided by Sofascore