Hrvatska
Dinamo s lakoćom pokorio Sinj

Dinamo s lakoćom pokorio Sinj

Autor: KK Alkar Photo: AB foto

Alkarova kriza traje

Dinamo je opravdao ulogu favorita i lako uzeo bodove u Sinju uvjerljivo svladavši Alkar 53:76. Takav rasplet mogao se naslutiti već nakon tri minute igre i vodstva 10:0 od strave Sesarove družine. Domaći su se nakon rane minute odmora donekle pribrali pa isti rezultatski razmak bilježimo i na isteku ove dionice  (12:22).

Druga četvrtina bio je najbolji period Alkarove igre. Kumovali su tome i igrači u plavom koji su težeći kompliciranijim napadačkim rješenjima pogubili konce igre. U 16. minuti Alkar je prišao  na svega - 3 (21:24). No tračak nade za domaće brzo je, kao šta mu prezime govori, ugasio Brzoja sa dvije vezane trojke. Uz ne baš briljantnu izvedbu Dinamo je na koncu na poluvrijeme odnio 9 koševa viška  (28:37).

U nastavku je na parketu postojala samo jedna momčad, ona izbornika Sesara. Namjestili su gosti nišanske sprave i već u 17. minuti otišli na 20 razlike (34:54).Time je pobjednika riješeno, a ostatak susreta se pretvorio u čisti formalizam.

U pobjedničkoj momčadi  bolji od ostalih Ivan Tvrtko Majić sa 22 koša, dok je kod Alkara jedini dvocifreni bio Andrija Blatančić sa 15 koševa.

Standings provided by Sofascore