Hrvatska
Dinamo tricama slomio Alkara, Sinjani stigli nadomak preokreta

Dinamo tricama slomio Alkara, Sinjani stigli nadomak preokreta

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Neugodna serija poraza Alkara

Crnoj seriji Alkara i dalje nema kraja. Osmi poraz u nizu sinjskoj momčadi uručili su košarkaši Dinama koji prilično lako stigli do nove pobjede. Iako je Alkar u posljednjoj četvrtini s minus 23 stigao na minus sedam i uz to imao još dva pokušaja za tri koja su mogla donijeti pravu dramu, na kraju Dinamo lako osvaja bodove, piše portal Ferata.hr.

Alkar – Dinamo 74:86 (14:28, 20:21, 15:23, 25:14)


Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 400
Suci: Roko Hordov, Denis Bajramović, Josip Modrić

Alkar: Zukanović, Vojedilov, Pavela, Putnik, Polutak (20), Svalina (15), Tomašević (11), Vučić (3), Jukić (4), Brock (13), Rajačić, Lisica (8).

Dinamo: Cvitanović (13), Garafolić (13), Anzulović (2), Vručinić (11), Klepo (4), Majić (2), Novačić (16), Vučić (7), Ušić (11), Cvitković, Dugandžić (4), Markota (3).

Već poslije nepune četiri minute trener Alkara bio je primoran pozvati minutu odmora, ali gosti se nisu dali smesti i trećom tricom pobjegli su na 13:2. Tricaška rapsodija gostujuće momčadi se nastavila pa je semafor pokazao i 13 razlike u osmoj minuti, a sve je kulminiralo ubačajem Klepe u posljednjoj sekundi za 14:28, dakle dvostruko više poena na kontu Zagrepčana u prvoj dionici susreta.

Tricom Vučića na početku drugog perioda prednost Dinama narasla je i na vrtoglavih plus 17 razlike, ali tada Alkar pronalazi pravi ritam i serijom 13-0 se vraća u utakmicu. Nešto kasnije bilo je i tri razlike (31:34), međutim, nekoliko napada poslije, uz nove dvije trice, Dinamo bježi na novu dvocifrenu prednost koja je do poluvremena nabujala do 15 koševa (34:49).

Loša igra Alkara nastavila se i nakon povrataka iz svlačionice, propadanje se nastavilo tako da su gosti brojali i 20 viška u 25. minuti. Trice domaćeg Vučića i Brocka iz 26. minute zaostatak su smanjile na 13 koševa, ali šuterski super raspoloženi gosti lako odbijaju napad i nakon svega novih minutu igre se vraćaju na plus 20, a kasnije i još dva više.

U završnu četvrtinu gosti donose 23 razlike, što se činilo kao prednost kakvu sinjski košarkaši nisu mogli nadoknaditi niti u najluđim kombinacijama. No, domaći srećom nisu slično razmišljali i malo po malo stigli na minus sedam, tri minute prije kraja i tako prilično zapalili atmosferu. Dva sinjska šuta za tri koja su potom uslijedila i koja su potencijalno mogla donijeti potpuni egal, nisu pogodila niti obruč, da bi minutu i pol do kraja Novačić pogodio dva plus jedan i time stavio “točku na i” ovog susreta.

Alkaru u ovoj kalendarskoj godini predstoji još odigrati kup susret protiv Zadra, a ta utakmica na rasporedu je u utorak u Sinju.