Hrvatska
Dinamo umalo polomio zube na Alkaru

Dinamo umalo polomio zube na Alkaru

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: Luka Batelić/KK Dinamo

Na poluvremenu je bilo +12 za goste iz Sinja

U 22. kolu FavBet Premijer Lige košarkaši Dinama upisali su pobjedu protiv Alkara rezultatom 74:68. Dinamo je tako upisao 13. pobjedu u sezoni koja mu u ovom trenutku donosi peto mjesto na tablici.

Gosti iz Sinja u utakmicu su ušli vrlo raspoloženi. Čvrstom igrom u obrani tjerali su košarkaše Dinama na greške, dok su u napadu najavili raspoloženu šutersku večer. Nakon pet minuta igre, trener Dinama Josip Sesar bio je prisiljen pozvati minutu odmora za svoje košarkaše zbog vodstva Alkara od sedam razlike. Alkar je nastavio s dobrom igrom dok je Dinamo nastavio s brojnim pogreškama u napadu zbog kojih nije uspijevao uhvatiti priključak za gostima.

Početkom druge četvrtine Dinamo se vratio u utakmicu. Serijom od šest uzastopnih poena, natjerali su stratega gostiju, Damira Milačića, na prvu minutu odmora. Nakon odličnog početka druge dionice, košarkaši Dinama upali su u crnu rupu od četiri minute. Na samom kraju četvrtine, gosti su pogodili dvije teške trice te su na odmor otišli s 12 poena prednosti.

Početkom drugog poluvremena košarkaši Dinama pojačali su agresivnost u obrani koja je tijekom prvog poluvremena bila gotovo nepostojeća. U napadu su se i dalje mučili, ponajviše zbog velikog broja tehničkih grešaka i lošeg šuta za tri poena. Sredinom četvrtine Hrvoje Garafolić tricom je ponovno vratio utakmicu u egal. Treću dionicu obilježila je dominacija Dinama, što je rezultiralo i potpunim povratkom u utakmicu.

Tricom Ivana Vučića, Dinamo je zabilježio i svoje prvo vodstvo na utakmici na samom početku posljednje četvrtine. Kako se bližio kraj susreta, Dinamo je ipak uspio slomiti jak otpor gostiju. Kada je bilo najbitnije, šut je proradio, a koncentracija u obrani bila je na razini na kojoj je trebala biti i cijelu utakmicu.

Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Ivan Vučić te Ivan Novačić koji su upisali po 20 poena.

Standings provided by Sofascore