Hrvatska
Dinamo uvjerljiv protiv Cedevite Junior

Dinamo uvjerljiv protiv Cedevite Junior

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: Luka Batelic/HKS

Furiozna treća četvrtina

Košarkaški Klub Dinamo je u petom kolu FAVBET Premijer lige u Košarkaškom centru Dražena Petrovića pobijedio Cedevitu Junior rezultatom 91:64 (22:15, 23:25, 26:8, 20:16)

Kako i priliči derbijima, utakmica je počela s vrlo čvrstim obranama i malo laganih koševa. Kako je prva četvrtina uzmicala, Dinamo je preuzimao kontrolu i na pogon odličnog Kraljevića koji je upisao 10 poena stvorio prednost od 7 koševa razlike.

U drugoj četvrtini Cedevita je pojačala agresivnost, Dinamo je počeo lagano gubiti lopte i mučiti se u napadu, što je rezultiralo povratkom Cedevite u utakmicu. Dinamo je uspio primiriti utakmicu, te je na odmor otišao s pet koševa prednosti.

Dinamo je u trećoj četvrtini u potpunosti preuzeo kontrolu nad utakmicom. Smanjio je broj pogrešaka, dominirao je u obrambenom skoku te je fluentnom igrom u napadu otišao i na 23 koša prednosti pred ulazak u posljednju četvrtinu utakmice.

U posljednjoj četvrtini Dinamo je nastavio s odličnom igrom te je stigao do četvrte pobjede u sezoni.

Najistaknutiji pojedinci kod domaćina bili su kapetan Hrvoje Garafolić koji je upisao 22 koša i 6 skokova te Ivan Vučić koji je upisao 20 koševa.


Standings provided by Sofascore