Hrvatska
Dinamo zaustavio seriju poraza, 'pao' je Dubrovnik

Dinamo zaustavio seriju poraza, 'pao' je Dubrovnik

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: KK Dinamo/Luka Batelić

FAVBET Premijer liga

U 17. kolu FavBet Premijer lige u Draženovom domu košarkaši Dinama pobijedili su Dubrovnik rezultatom 84:66 (18:18, 20:12, 26:13, 20:23). Dinamo je tako novom pobjedom prekinuo svoj negativni niz u prvenstvu te se nalazi na omjeru od 11 pobjeda i 6 poraza, što mu je u ovom trenutku donosi četvrtu poziciji na prvenstvenoj ljestvici.

U utakmicu su obje ekipe ušle vrlo rezervirano i oprezno. Dubrovnik je utakmicu otvorio agresivnom obranom koja Dinamu nije dozvoljavala da nametnu svoju igru. U igri koš za koš niti jedna ekipa nije se uspjela odvojiti. U napadu je Dinamo puno griješio što je Dubrovniku omogućavalo lagane poene iz tranzicije.

Druga četvrtina se nastavila u istom ritmu. Dinamo je iskusio i na svojoj koži kako je Dubrovnik neugodna ekipa koja u svakoj utakmici daje 100 posto. Dinamo se sredinom druge četvrtine odvojio na najveću prednost od pet koševa razlike, nakon čega je trener Dubrovnika te pomoćnik Josipa Sesara iz reprezentacije Ivan Perinčić bio primoran pozvati minutu odmora za svoju momčad. Dinamo je nastavio održavati svoju prednost te se na odmor otišlo s osam koševa prednosti za domaćine.

U drugo poluvrijeme košarkaši Dinama ušli su furiozno te su nakon samo minute i pol igre udvostručili svoju prednost iz prvog poluvremena. Nošeni pjesmom Bad Blue Boysa s tribina košarkaši Dinama podigli su agresivnost u obrani dok su u napadu smanjili broj tehničkih pogrešaka koje su ih mučile tijekom prvog poluvremena. U posljednju četvrtinu ušlo se s prednošću Dinama od 20 poena.

S novom pobjedom u mislima, domaćini su opušteno ušli u posljednju četvrtinu što su iskoristili gosti iz Dubrovnika koji su se nakon samo minute igre s dvije trice vratili u utakmicu. Dinamo gostima nije više dopustio nego je nastavio u svom ritmu što mu je na kraju donijelo nova dva boda.

Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Ivan Vučić koji je ubacio 17 poena te Filip Kraljević i Mislav Brzoja s po 16 poena. Kod gostiju najbolji je bio Petar Dubelj s 18 poena.

Standings provided by Sofascore