Hrvatska
Dinamov pogodak u sridu, Alkar dotaknuo dno

Dinamov pogodak u sridu, Alkar dotaknuo dno

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Liga za ostanak

Još jedan velik udarac pretrpio je Alkar. Ovog puta Dinamo je slavio u Sinju, prvenstveno zahvaljujući Novačiću koji je u posljednjem periodu pogađao iz svih pozicija, na što sinjska momčad nije imala odgovora, piše portal Ferata.hr.


Alkar – Dinamo Zagreb 75:85 (15:19, 22:19, 12:14, 26:33)


Alkar: Zukanović, Bašić (18), Vojedilov, Polutak (5), Peevy (10), Svalina (10), Bibbs (12), Tomašević (5), Vučić (9), Jukić (6).

Dinamo Zagreb: Cvitanović, Anzulović (8), Vručinić (12), Malekinušić, Klepo (3), Majić, Novačić (24), Burrel (3), Vučić (10), Ušić (10), Cvitković (15), Dugandžić.

Dinamo se vrlo brzo nametnuo i stekao startnu prednost. Alkar je muku mučio s napadačkim učinkom, teško je dolazio do izrađenih pozicija za šut i jasno se vidjelo da momčad nije najbolje iznijela pritisak koji je ova utakmica sa sobom donijela. No, nije ni Dinamo briljirao, tek je četiri koša više imao nakon prve četvrtine, iako mu se ponudilo da to bude kudikamo više (15:19).

S vremenskim odmakom igra Alkara dobivala je nešto jasnije konture, kapetan Vučić je sjajno odreagirao po ulasku i zabio sedam vezanih koševa, što je značilo i preokret. Dinamo je ubrzo odgovorio, vratio je prednost na svoju stranu da bi se do poluvremena nastavilo igrati praktično koš za koš. Na kraju, rezultat svega bio je koš prednosti na strani gostiju (38:39).

Mrtva trka se nastavila i kroz treći period igre, prednost će selila s jedne na drugu stranu, bez većih odvajanja tako je sve ostalo otvoreno pred završnu rundu ove košarkaške bitke (49:52). S dvije pogođene trice Dinamo je u 32. minuti ostvario velikih plus devet i prilično zabrinuo sinjske navijače.

Vratio se Alkar u 35. minuti na minus tri, ali Novačić je tada zaustavio sinjski nalet tricom preko ruke, da bi poslije ubačaja Burrela za dva i osam razlike na semaforu klupa Alkara pozvala minutu odmora. Nisu se gosti dali smesti, opet je iskusni Novačić je sve uzeo u svoje ruke i serijom koševa postavio 12 razlike u 37. minuti. Alkar se od toga nije uspio oporaviti, bez kvalitetnog vanjskog šuta to nije išlo i novi poraz bio je neminovnost. Na kraju treba spomenuti i podatak o dvostruko većem broju skokova za goste (24-48), što je prilično raritetan podatak.

Alkar u subotu gostuje u Zaboku.