Hrvatska
Dinamovo iskustvo srušilo nade poletnoj Dubravi, Šarin ponudio ostavku

Dinamovo iskustvo srušilo nade poletnoj Dubravi, Šarin ponudio ostavku

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

'Zahvalio bih se svim igračima na trudu i radu kroz ovu sezonu i klubu na svemu kroz ove tri godine'

U zagrebačkom dvoboju 19.kola Favbet Premijer lige Dinamo je kao gost slavio u Dubravi 100:89. Gosti koji su zaigrali bez Karla Mikšića od samog početka su bili u rezultatskoj prednosti i na krilima Mislava Brzoje, Ivana Vučića i Filipa Kraljevića početkom druge četvrtine imali +12 (31:19), a nakon role Andreja Matića kada su Dubravaši stigli na minus 5 (41:36) završnicu prvog dijela obilježio je Kraljević za prednost Dinama na poluvremenu 54:44.

U završnici treće četvrtine potpuna dominacija gostiju koji su početkom posljednje dionice imali najvećih +24 (82:58). Uspio je domaći trener Jeronimo Šarin koji je danas proslavio tri godine na klupi Lavova probuditi svoje igrače koji su u kratkom vremenu prepolovili prednost i na nešto više od pet minuta prije kraja stigli na minus 9 (87:78). Iskustvo Dinama je ipak došlo do izražaja za drugu ovosezonsku pobjedu protiv Dubrave koja je upisala četvrti uzastopni poraz.

Nakon susreta trener Dubrave je ponudio ostavku, a nakon susreta je kazao ''Veliki broj izgubljenih lopti i promašenih zicera koji na prate od početka sezone se i ovoga puta se pokazao ključnim. Momcima ne mogu zamjeriti niti energiju, niti agresivnost s kojom su igrali ali očigledno će trebati još proći vremena da mogu pobijediti momčad kao što je Dinamo. Zahvalio bih se svim igračima na trudu i radu kroz ovu sezonu i klubu na svemu kroz ove tri godine''.

Vučić je s 28 poena predvodio Dinamo. Kraljević je dodao 20 uz 15 skokova, a Brzoja 19 koji je nakon susreta kazao ''Čestitao bih Dubravi na jednoj tvrdoj i poletnoj košarci i ne bih kazao da je bilo lagano. Znamo da je Dubrava momčad koja se brzo vraća iz minusa ali je na kraju presudilo naše iskustvo. Čestitam svojima suigračima i stožeru i idemo se regenerirati za petak i utakmicu s Cibonom''.

Kod Dubrave Toni Ročak je ubacio 23, a Karlo Vragović 13 poena. 

Standings provided by Sofascore