Hrvatska
Dinamu četvrta pobjeda u nizu, Bosco upisao 24. poraz

Dinamu četvrta pobjeda u nizu, Bosco upisao 24. poraz

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: KK Dinamo Zagreb

Bosco jedva čeka kraj natjecanja

U 25. kolu FAVBET Premijer lige Dinamo je u Draženovom domu pobijedio Bosco rezultatom 102:76 (35:19, 21:22, 27:11, 20:24). Novim uvjerljivim slavljem Dinamo je došao do svoje 16. pobjede u sezoni te četvrte za redom.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno u prvih pet minuta susreta. Od početka susreta jedino pitanje je bilo kolika će razlika biti na kraju, budući da su košarkaši Dinama ozbiljno shvatili ovu utakmicu. Nakon uvodnih minuta susreta, trener Josip Sesar priliku je dao igračima koji su manje igrali tijekom sezone. Prvu četvrtinu Dinamo je završio s 16 koševa prednosti.

Tijekom druge četvrtine došlo je do opuštanja te su košarkaši Bosca smanjili prednost Dinama na jednoznamenkasti broj.  Krajem četvrtine Dinamo je ponovno dodao gasa te je na odmor otišao s 15 koševa prednosti.

U drugo poluvrijeme Dinamo je krenuo s najjačim snagama te je prednost ponovno počela ubrzano rasti. Uz vrlo raspoloženog Vučića i Brzoju, prednost je narasla na velikih 30 koševa razlike.

U posljednjoj četvrtini trener Dinama mnogo je rotirao. Igrači s manjom minutažom mirno su priveli utakmicu kraju u kojoj je jedino bilo pitanje s kolikom će razlikom košarkaši Dinama slaviti na kraju.

Najistaknutiji pojedinci bili su Ivan Vučić koji je postigao double-double učinak s 17 poena i 10 skokova te Mislav Brzoja koji je upisao 22 poena i 9 asistencija.

Standings provided by Sofascore