Hrvatska
Dinamu drama protiv Furnira, presudila je jedna izgubljena lopta

Dinamu drama protiv Furnira, presudila je jedna izgubljena lopta

Autor: Krešimir Galić Photo: Luka Batelić/KK Dinamo

HT Premijer liga

U zagrebačkom dvoboju 9.kola HT Premijer lige Dinamo je u KC Dražen Petrović slavio protiv Furnira 89:84 i prekinuo niz od tri uzastopna poraza. U susretu gdje su obje momčadi imale najvećih +6 odluka je pala u posljednje dvije minute u koje se ušlo u egalu (79:79). Prvo je Dinamo u prednost doveo Marin Vručinić, a onda koš uz dodatno zabija Hrvoje Garafolić za prednost domaćina 84:79. Dubravaši su na krilima Taivona Hollingswortha stigli na 86:84, a sve je bilo jasno na devet sekundi prije kraja kada je Hollingsworth izgubio loptu, a bodovi ostali u Draženovom domu.

Ivan Novačić koji je u posljednjoj sekundi druge četvrtine zabio tricu s centra za +1 (41:40) na poluvremenu  predvodio je Dinamo s 20 poena. Tomislav Cvitković (7sk) je propustio završnicu zbog pet osobnih pogrešaka, a zabio je 16 poena. Garafolić je dodao 15 uz 4 asista, a Vručinić 11. Kod Furnira koji je imao 21 izgubljenu loptu napadački raspoložen bio je tek Hollingsworth (32p, 8sk, 5ol, 4as), a na trenutke je imao pomoć u Mateju Bošnjaku (14p, sk).

”Čestitke momčadi na pobjedi. Bilo je bitno u tjednu gdje smo imali puno problema s bolestima i ozljedama prekinuti ovaj niz od tri uzastopna poraza i to je najvažnije. Pobjedili smo na ”mišiće” iako nismo izgledali onako kako smo htjeli”…kazao je trener Dinama Marijo Štirjan.

”Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi. Mi smo u posljednjih pet minuta napravili nekoliko pogrešnih odluka čime nismo ni zaslužili pobjedu. Do izražaja je došlo neiskustvo naše momčadi i moramo se okrenuti idućim utakmicama”…ističe trener Furnira Jeronimo Šarin.

”Čestitke suigračima na pobjedi i drago mi je da smo se uspjeli iščupati iz ovog negativnog niza. Mislim da je naša kvaliteta puno veća od prikazane igre danas i moramo se podignuti jer ova momčad može puno bolje”...naglasio je kapetan Dinama Hrvoje Garafolić.