Europa i Svijet
Dino Rađa i Dario Šarić na oproštajnoj utakmici Dušana Ivkovića

Dino Rađa i Dario Šarić na oproštajnoj utakmici Dušana Ivkovića

Dirljiv oproštaj u Pireju.

Dušan Ivković je u srijedu navečer u revijalnoj utakmici u Pireju završio svoju trenersku karijeru.

Na njegovoj posljednoj utakmici bile su velike košarkaške zvijezde poput Dina Rađe, Darija Šarića, Zorana Čuture, Aleksandra Đorđevića, Predraga Danilovića, Teodorosa Papaloukasa, Dražena Dalipagića, Žarka Paspalja, Jure Zdovca, Nenada Krstića, Bogdana Bogdanovića, Miloša Teodosića i mnogih drugih. Pokraj parketa bili su i Željko Obradović i Novak Đoković.

-Mi nismo samo prijatelji, imamo poseban odnos. Kumovi smo te ga smatram svojom obitelji i naravno da nisam mogao propustiti ovakav događaj. Tijekom našeg prijateljstva rečeno je puno toga u oba pravca ali je prijateljstvo uvijek iznad svega. Bio je moj učitelj dok sam bio igrač. Naš je odnos uvijek poseban-rekao je jedan od najuspješnijih košarkaških trenera današnjice Željko Obradović.

-Ivković je profesor i otac svima nama u srpskom sportu. Nisam nikada igrao košarku, ali sam veliki košarkaški navijač i navijač Ivkovića- izjavio je Đoković.

Utakmica se odigrala između Olympiakosa i "Dudinih zvijezda" koji su pobijedili rezultatom 113-103, no utakmica je simbolično prekinuta 28 sekundi prije kraja jer je Ivković toliko trofeja osvojio u svojoj karijeri.