Hrvatska
Dino Rađa: Najbolji igrači moraju biti primjer od rada do ponašanja, a to nam odavno fali

Dino Rađa: Najbolji igrači moraju biti primjer od rada do ponašanja, a to nam odavno fali

Autor: Teo Cilar

Oglasio se Dino, bez dlake na jeziku kao i obično.

Nakon što je pričekao nekoliko dana da se dojmovi smire i da se odradi službeno druženje s novinarima, Dino Rađa oglasio se na svojem Facebook profilu i dodatno pojasnio neke stvari u i oko reprezentacije. 

Potpuno se slažemo s našim legendarnim centrom koji je u pravu kada veli da za promjene treba vremena, treba vremena da se poslože sve stvari, od najmlađih kategorija pa na dalje jer u prošlosti se sustavno loše radilo, a Rađa kao ni nitko drugi nema čarobni štapić pa da zamahne s njim i u tren oka sve ispravi. 

Kao što Dino veli, najbolji naši košarkaši moraju biti primjer ovima koji dolaze. Najbolji primjer imali smo u susjednoj Sloveniji koja je prošle godine bila europski prvak, a njihov najbolji igrač Goran Dragić je pod svoje uzeo Luku Dončića koji mu je bio cimer i kojeg je savjetovao od samog početka priprema.

Evo što je Dino rekao na svojem profilu:

- Evo mora san prvo pričekat službeno da izađemo pred novinare. Ipak san dio tima koji radi zajedno na projektu koji je puno veći od zadnje dvi utakmice. Kad san prije 6 miseci izaša sa mišljenjen da triba zaorat iz početka sa mladima, dočekan san na noz ka neznalica. Razumin ja ljude koji bi tili uspjeh, ali za tako nešto tribaju preduvjeti. Teško je neke navike minjat u određenoj dobi. Triba ulagat u mlađe i stvarat kult reprezentacije, a ne da su tu ka na prisilnom radu. Ne svi naravno. Najbolji igrači tribaju bit primjer u svemu, od rada do ponašanja a to nan fali odaaaaavno. Meni je Dražen bija zvijezda vodilja, kad san ulazija u ekipu i da je on bija drugačiji pitanje je kako bi i ja. Svi gledaju košarku kroz prizmu ove dvi utakmice međutim lito je bilo više nego dobro. Od šestog miseca kad smo dobili Italiju u Trstu priko U16, U18, U20 EP i U17 SP radilo se odlično. Sve selekcije su ispoštovale principe igre koji su bili zadani te su se isprofilirali nosioci i nade za dalje. Očekivali smo i nastavak dobre situacije u Osijeku i Gdansku međutim nije ispalo tako. U novinama je sve rečeno da ne ponavljan. Meni nije jasan takav pristup ne samo prema reprezentaciji nego prvo prema vlastitoj karijeri. Napravljeno je sve s naše strane da bude optimalno. Pripreme, charteri, tretman. Bili smo uz njih stalno na raspolaganju doduše ovaj zadnji dio mene nije bilo do samog kraja iz poznatih razloga.  

- Stojko i ja smo krivi što smo pokušali bez stresova proć barem kroz kvalifikacije jer tko je očekiva poraze protiv Rumunjske doma i Nizozemske. Nakon Italije nisan ni u snu očekiva ovakav rasplet ali je očito došlo vrime za naplatu dugogodišnjeg nereda i nerada. Zato je idealna prilika za promjene i da na jedan ratnički način pokušamo sve za dobiti preostale utakmice i eventualno iznenadit svih. Bit će teško ali sigurno ćemo iz utakmica izać krvavih kolina. Niti san ja izmislija košarku niti pokušavan. Samo znan koji je put kontinuiranom uspjehu jer san ga proša skupa sa Stojkom. Spreman san odgovorit na svako košarkasko pitanje. Fala većini na podršci.

Zdravi i veseli bili.