Time-out
Dino Rađa o Ivici Dukanu: Svi su se bojali Veljka Petranovića, ali ne i Duksi!

Dino Rađa o Ivici Dukanu: Svi su se bojali Veljka Petranovića, ali ne i Duksi!

Jedna od najvažnijih lekcija u karijeri Dina Rađe došla je od današnjeg skauta Chicago Bullsa.

Dino Rađa je uspješno sletio na američko tlo, a u prebukiranom rasporedu još uvijek nalazi vremena za redovite zahvalnice na svojoj službenoj Facebook stranici. U posljednjem izdanju Rađinih internetskih memoara na red je došao i čovjek koji možda nije imao tako impresivnu igračku karijeru kao mlađe generacije splitskih košarkaša, ali je svojim beskompromisnim gardom imao velik utjecaj na golobrade mladiće. Koliko su savjeti Ivice Dukana bili na pomoć košarkašima koji su tek pravili prve korake u seniorskoj konkurenciji, najbolje je dočarao u crtici s jedne utakmice u Drnišu protiv uvijek neugodnog DOŠK-a. Što se tamo događalo? 

Ivica Dukan. Vrlo vazna lekcija u mojoj karijeri. Zadar je uvik bila zajebana sredina za igrat. Tamo je gazda bija Veljko Petranovic i pokaziva je misice svakome bez straha. Jednom prilikom na utakmici udarija je Dukana. Vecina ljudi u grotlu Jazina bi se povukla ali ne i Duksi. U prvom napadu di je Veljko radija blok Duksi je prosa kroz njega,( Veljka a ne kroz blok) bacija ga na pod i sta iznad njega. Znaci ne boj se, pokazi muda i to usrid gostujuce dvorane. Nema bolje skole od zivog primjera. 
Druga prica su ovi sa mnom na slici. Ko nije igra u Drnisu ne zna sta to znaci. Dakle, mi klinci od 17 godina dolazimo s drugon momcadi igrat Hrvatsku ligu. Ovaj desni je inace brat od famoznog Veljka Petranovica i nije igra tu utakmicu nego je za vrijeme zagrijavanja s tribina vika da nam slomiju ruke i noge. Zamisli nas balavce kako smo se usrali. Zivotna skola. Tu pricu prican i dan danas i mislin da je bitan dio odrastanja naucit se na pritisak.

">