Time-out
Dino Rađa o Redu Auerbachu: U jednoj ruci cigara, u drugoj čaša, a on "ubija oko"!

Dino Rađa o Redu Auerbachu: U jednoj ruci cigara, u drugoj čaša, a on "ubija oko"!

Povratak u Boston je probudio brojne uspomene našem proslavljenom košarkašu.

Nakon slijetanja na američko tlo, Dino Rađa je u trenutku oživio mnoge uspomene iz vremena provedenog u zelenom dresu. Čovjek koji je najzaslužniji za stvaranje velikih Celticsa u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog stoljeća, Red Auerbach, bio je neizostavan dio kluba praktički do svoje smrti 2006. godine. U jučerašnjem izdanju Rađinih kronika možemo kroz jednu živopisnu crticu s legendarnim Redom u glavnoj ulozi doživjeti dio tih sjećanja.

Auerbach centar. Novi trening centar Boston Celticsa otvoren prije misec dana. Zamolija san da mi daju sat vrimena termin svaki dan dok smo ovde za rad s dicon. Dali su mi kljuc od cilog kompleksa i rekli radi sta oces samo zavrsite dok ekipa ne dodje. Sta rec. 
Ima san tu cast upoznat Reda. Bio je izvanredan lik. Stalno je dolazio na treninge s cigaron u ustima. Nije lako bilo trenirat dok smrdi njegova cigara ali Red je Red. Ko je smija sta rec. 
Jednom me zove da s njime gledan neke free agent-e da mu kazen svoje misljenje. Sidi on, u jednoj ruci cigara a u drugoj casa s vodon ka pepeljara. Gledamo trening i komentiramo. U jednom trenutku pogledan ja njega a on onako zavaljen u stolicu s punim rukama zatvorija oci i ubija oko par minuta. Jos jedan od genijalaca koje san ima cast upoznat i pricat s njime o kosarci.

">