Hrvatska
DIno Repeša: Ne znam što će biti s Cibonom i s nama sutra, jedni mi kažu jedno, drugi drugo...

DIno Repeša: Ne znam što će biti s Cibonom i s nama sutra, jedni mi kažu jedno, drugi drugo...

Autor: BB.hr Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Gasi svjetla, motaj kablove

Cibona je završila sezonu u kojoj je nastupila u sastavu u kakvom je nastupila zbog vlastitih grijeha iz prošlosti, bliže i dalje. Igrači koji su nosili dres kluba za to su najmanje krivi. Odradili su poštenu sezonu, ni u kom slučaju herojsku, jer bitku za preživljavanje desetljećima vode klubovi s niskim budžetima i velikom željom da se ne ugase. Uostalom, upravo je Split s nekoliko seniora svojevremeno izgurao cijelu sezonu i nije mogao registrirati igrače iz istog razloga kao i Cibona ove sezone, nepodmirenih financijskih obveza prema igračima (i ne samo njima).  

Sada kada je taj Split izbacio Cibonu iz doigravanja za naslov prvaka postavlja se pitanje što će biti dalje sa zagrebačkim klubom. Evo kakav je odgovor dao Dino Repeša, trener Cibone koji nije imao pravo u zapisniku biti naveden kao trener, ali je ipak vodio momčad kao službena osoba, pripremao ju za utakmice - dakle bio je trener.

'Iskreno, nemam informacije iz kluba. Moram demantirati one koji govore da sam već negdje potpisao. Upita uvijek ima, ali ne želim žuriti. Kada sam to do sada radio bilo mi je žao. Želim ostati u Ciboni, imam ideju, nukleus ekipe bi bio hrvatski, a uz dva do tri pojačanja napali bi se veći ciljevi. Međutim ne znam što će biti s klubom. Prije svega moraju se riješiti obveze iz ove sezone, a onda možemo pričati što i kako dalje. Spreman sam za daljnju suradnju i pričati s kim god treba pričati, kao i većina momaka, ali stvarno ne znam što će sutra biti s Cibonom niti s nama'. rekao je Repeša, a onda otkrio koliko je konfuzna situacija u klubu:

'Svaki tjedan dobivam drugačije informacije od raznih ljudi. Jedni kažu jedno, drugi drugo. Jedni kažu da dolazi nova struja, drugi da ostaje isti stožer i jezgra igrača. Ne znam kome vjerovati, tko je u pravu, a tko nije. Vjerojatno će svatko gurati svoju priču. Neće to biti uskoro...', zaključio je Repeša, a pressica je završena komentarom jednog od novinara koji je rekao: 'Gasi svjetla, motaj kablove...'