Hrvatska
Direktor KK Zadar Gunjević poručio Nadzornom odboru: Moram otići ili ja ili vi, pozivam Gradonačelnika neka vas smijeni

Direktor KK Zadar Gunjević poručio Nadzornom odboru: Moram otići ili ja ili vi, pozivam Gradonačelnika neka vas smijeni

Autor: Z.D. Photo: 057info (L.P.)

Ali ne baš sve..

Direktor KK Zadar David Gunjević u nedjelju je u kasnim večernjim satima poslao medijima dopis kojim se obraća članovima Nadzornog odbora s jasnom porukom - ili vi ili ja. Priopćenje donosimo u cijelosti.

Poštovani članovi Nadzornog odbora,

izvješćujem Vlasnika KK Zadar s.d.d., kao i cjelokupnu zadarsku sportsku javnost, o trenutnoj situaciji u Klubu prije vaše sjednice koja će se održati u Jazinama 27. 2. u 16:30 sati s predloženim dnevnim redom: 1. Status poništenja otkaza; 2. Status novih sponzora; 3. Status isplata dugovanja igračima; 4. Cash flow do kraja sezone; 5. Definiranje termina prezentacije poslovnog plana pred Gradskim vijećem.

O 1. točki bio sam spreman razgovarati i prije vaše odluke, te sam vas o tome i izvijestio, pod uvjetom da se iznos od oko 31 000 kuna mjesečno, koliko Klub koštaju dvojica zaposlenika, smanji za 30 %. S obzirom da zaposlenici nisu imali razumijevanja za nepovoljnu financijsku situaciju, odluke o otkazu neću poništiti. Za trećeg zaposlenika, zbog kojeg su pritisci očito najveći, ta mogućnost nije ni postojala iz mnogo razloga, koje nije potrebno iznositi. Međutim, stavljanje odluka o otkazima, odnosno otkazu jednom čovjeku, na prvo mjesto dnevnog reda sjednice jasno pokazuje što vam je kao Nadzornom odboru u situaciji financijske paralize gdje je točka 2. “kap u moru” a odgovori za 3. i 4. točku u sferi Higgsovog bozona, najvažnije.

Dok ovih dana s najvećim hrvatskim sportskim kolektivima pokrećem inicijativu o nužnom državnom financiranju i istovremeno započinjem razgovor sa zainteresiranim strateškim partnerom, zove me trener kadeta, čiji nadređeni niti ne zna gdje mu ta momčad igra, govoreći kako nemaju za hranu i spavanje. A vi imate vremena, novaca i brige za tuđe igrače pored zadarske dice Klarice i Sikirića, sutra Karamarka, Perkovića, Ružića... Ugovor s Petrom Aranitovićem ni u kojem slučaju ne mislim potpisati.

Imate novaca i za potpis ugovora igraču koji je cijelu ovu klupsku situaciju lukavo iskoristio kako bi izbjegao odštetu pritom zaboravivši da ga se ljetos u cijelosti isplatilo i da će mu se, bez obzira na sve, zaostaci isplatiti. U isto vrijeme njegov matični klub pušta zadužnice i blokira nam račun, valjda kao nagradu jer ga je KK Zadar dvadeset godina hranio igračima, trenerima i novcem. Ugovor s igračem koji je već imao ugovor pa ga je raskinuo neću potpisati jer ne mislim Klaricu i Sikirića „zavariti“ za klupu. U brojnim međusobnim susretima s tri naša najjača konkurenta u Hrvatskoj ove sezone imamo tek jednu pobjedu i jasno je koliko je realno da ove godine osvojimo prvenstvo.

Kada smo konačno mogli sve preokrenuti i okrenuti se našoj dici, vi odlučujete nastaviti po starom. Slijedom navedenoga konstatiram kako i dalje neodgovorno povećavate ionako visoke dugove, nemajući nikoga tko bi ih podmirio i to ostavljate meni. Očito je, moram otići ja ili vi te pozivam Gradonačelnika neka vas smijeni, osim članova iz Grada košarke. A što reći o činjenici da je na vašoj posljednjoj sjednici bio član koji je javno rekao kako više nije vaš član? Ako me smijenite, zahvaljujem Tornadu koji mi je davao neprestanu i bezuvjetnu potporu.


 “Definicija ludosti je činiti stalno jednu te istu stvar i očekivati različite rezultate.” - Albert Einstein

 

            David Gunjević

                                                                                               Direktor - Član uprave

Na znanje: Gradonačelnika, medijima