Hrvatska
Đakovo u velikom stilu upisalo prvu pobjedu u Prvoj ligi u svojoj povijesti

Đakovo u velikom stilu upisalo prvu pobjedu u Prvoj ligi u svojoj povijesti

Autor: Saša Ćirić

Slavonija ima novu košarkašku sredinu na karti Hrvatske.

Košarkaški klub Đakovo je u svojoj prvoj sezoni natjecanja na državnoj razini kao prvog protivnika imao Kvarner 2010, klub koji je imao dugu i bogatu povijest na najvišoj razini u Hrvatskoj. No, slavonski prvoligaš je u naletu, dok je riječki u silaznoj putanji.

Ne čudi onda visok motiv domaćih, koji su pred dvjestotinjak navijača imali izniman motiv dokazivanja da tu nisu samo prolaznici. I to su u svom premijernom nastupu uspjeli u potpunosti. Premda su gosti bolje otvorili susret, kako je vrijeme odmicalo, domaći su preuzimali konce. U iznimno raspoloženom ofanzivnom izdanju Đakovčani su svojim protivnicima utrpali čak 110 koševa, ali i primili visokih 95.

Domaće je predvodio ljubiteljima premijerligaške košarke dobro poznati Matej Karlović (25 poena, 10 skokova, 5 asistencija), a svesrdnu pomoć pružali su mu Antun Hrkač (24 poena, 5 trica), Matej Češkić (22 poena) i brat Marko Karlović (18 poena, 8 asistencija). Kod gostiju je gotovo sav teret pao na pleća Mate Vucića (34 poena, 10 skokova, 5 asistencija) i Matije Bilalovića (28 poena, 6 skokova).

Statistika utakmice