Hrvatska
Dječaci U13 i pretkadeti Cedevite Junior izborili završnice PH

Dječaci U13 i pretkadeti Cedevite Junior izborili završnice PH

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: KK Cedevita junior

Uspješan vikend

Dom košarke Cedevita i KK Cedevita Junior od petka do nedjelje ugostili su mlade košarkaše iz Hrvatske u okviru poluzavršnog turnira U-13 Prvenstva Hrvatske (jedan od četiri uz Dubrovnik, Slavonski Brod i Zagreb), te turnir u sklopu Jedinstvene hrvatske pretkadetske lige.

Na poluzavršnici U-13 PH u Domu košarke Cedevita uz Cedevitu Junior sudjelovali su OKK Dražen Petrović Šibenik, Vrijednosnice Osijek i FSV Rijeka. Turnir je osvojila Cedevita Junior, koja je u izravnom srazu za prolaz na završni turnir u nedjelju svladala OKK Dražen Petrović 95:56, dok su u drugoj nedjeljnoj U-13 utakmici Vrijednosnice Osijek pobijedile FSV 68:60.

"Drugu godinu zaredom smo se s ovom generacijom U13 plasirali na Final four. Realno, bili jesmo favoriti ovog turnira koji smo organizirali. Klinci su stvarno ovaj turnir shvatili ozbiljno, odradili su ga onako kako smo se dogovorili i rezultat je na kraju to i pokazao", rekao je trener U-13 Cedevite Junior Nikša Strika.

Na pretkadetskom turniru uz Cedevitu Junior nazočni su bili Vrijednosnice Osijek, Split i Grafičar Ludbreg. Posljednjeg dana Split je nadigrao Vrijednosnice Osijek 82:57, a Cedevita Junior je svladala Grafičar 110:71 i tom pobjedom osigurala je odlazak na završni turnir pretkadeta, na kojem će još nastupiti Zadar i Košarkaška akademija Mrav, a četvrti sudionik bit će Cibona ili Medveščak.

"Zaista jedna teška sezona iza nas. Već u prvom dijelu sezone smo imali velikih problema i teškom mukom smo se izborili za Jedinstvenu pretkadetsku ligu. Na prvom turniru Pretkadetske lige sam bio u koroni i nisam bio s ekipom. Zapravo nam je svaka utakmica bila biti ili ne biti za Final four. Psihološki je bilo vrlo teško, čak i danas, iako smo znali da smo bolja momčad od Grafičara. Međutim, Grafičar je danas igrao odličnu utakmicu i morao sam zapravo izvući maksimum iz svojih glavnih igrača, koji su zaista danas, da ne ističem nikoga posebno, svi odigrali odlično. Plasirali smo se na Final four zato što smo čitave sezone vjerovali da ćemo to i ostvariti", izjavio je trener U-15 Cedevite Junior Dejan Jovović.

Rezultate po danima, statistiku i izjave pročitajte ispod.

Raspored U-13 poluzavršnica Prvenstva Hrvatske, GRUPA 3

Petak, 08.04.
16:30 FSV - Cedevita Junior 57:96
19:00 OKK Dražen Petrović - Vrijednosnice Osijek 72:46

Subota, 09.04.
11:00 FSV - OKK Dražen Petrović 36:72 STATISTIKA
13:30 Cedevita Junior - Vrijednosnice Osijek 99:37 STATISTIKA

Nedjelja, 10.04.

9:30 OKK Dražen Petrović - Cedevita Junior 56:95 STATISTIKA
12:00 Vrijednosnice Osijek - FSV 68:60 STATISTIKA

Ljestvica:
1. Cedevita Junior 3-0 +140
2. OKK Dražen Petrović 2-1 +23
3. Vrijednosnice Osijek 1-2 -67
4. FSV Rijeka 0-3 -96

Raspored turnira Dom košarke Cedevita Jedinstvena pretkadetska hrvatska liga

Subota 09.04.

16:00 Split - Grafičar 86:58 STATISTIKA

Miroslav Bubić, trener U-15 Split: "Vrlo neugodna momčad Grafičara, još sam na početku lige rekao da će biti vrlo izjednačeno prvenstvo. Ušli smo od početka kako treba, imali smo dobar pristup, energiju, napravili smo razliku i to smo održavali do kraja. Čestitam i svojim momcima i momcima iz Grafičara na borbi do kraja."

Tomislav Horvat, trener U-15 Grafičar: "Najprije čestitke Splitu na pobjedi. Kada odigrate prvo poluvrijeme sa samo četiri faula kao mi danas onda mislim da je tu priči kraj, nismo bili dovoljno agresivni. Na kraju smo se i uspjeli približiti na desetak razlike ali kad imate tricu 2-21, bacanja na 40%, teško je očekivati bilo što drugo. Okrećemo se slijedećoj utakmici koja je već sutra protiv Cedevite Junior, čestitke Splitu još jednom ali i mojim dečkima."

18:30 Cedevita Junior - Vrijednosnice Osijek 94:49 STATISTIKA

Dejan Jovović, trener pretkadeta Cedevite Junior: "Došli smo u situaciju gdje nas dvije pobjede dijele od Final Foura, nema puno filozofiranja, dati sve od sebe, trčati, skakati, stvarno smo dobro reagirali ali sada sve zaboravljamo jer sutra je nova utakmica, protiv Grafičara u kojoj moramo pobijediti i dat ćemo sve od sebe jer mislim da ova momčad zaslužuje Final four."

Dubravko Blažević, trener pretkadeta Vrijednosnica Osijek: "Bolja, jača ekipa je pobijedila, fizički su dominantni i taktički su puno bolje postavljeni. Čestitam im i želimo svu sreću u nastavku natjecanja, nadam se da ćemo s njima opet odigrati poneku utakmicu u budućnosti i da ćemo biti bolje pripremljeni."

Nedjelja 10.04.

10:00 Split - Vrijednosnice Osijek 82:57 STATISTIKA

Miroslav Bubić, trener U-15 Split: "Imali smo jedno dobro otvaranje utakmice i onda smo nakon toga mislili da je gotovo. Međutim, nijedna ekipa u ovoj ligi nije za podcjenjivanje. U postu smo imali problema s njihovim napadačkim skokom. No, drugo poluvrijeme smo izašli s puno boljim pristupom, energijom, puno bolje zagrađivali, napravili par laganih kontra napada i lagano priveli utakmicu kraju."

Dubravko Blažević, trener U-15 Vrijednosnice Osijek: "Čestitke Splitu na pobjedi u tvrdoj utakmici. Držali smo se nekako tri četvrtine. U zadnjoj četvrtini je došao pad naše igre i onda smo napravili malo izmjena da uđu dečki koji ne igraju puno. U biti, najbitnije je da tu skupimo neko iskustvo. Rezultat u tim godištima i nije nešto bitan, iako je lijepo postići rezultat. Čestitam Splitu i idemo trenirati dalje."

12:30 Cedevita Junior – Grafičar 110:71 STATISTIKA

Dejan Jovović, trener U-15 Cedevita Junior - izjava priložena ranije u tekstu.

Tomislav Horvat, trener U-15 Grafičar: "Najprije čestitke Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Pokazali smo veću borbenost nego jučer. Smatram da smo pružili dobar otpor. Međutim, pokazala se njihova fizička snaga, brži su od nas i pogodili su neke šuteve koje mi nismo. No, moram čestitati svojim dečkima, koji su stvarno, za razliku od jučer, pokazali volju, želju itd. Želim sreću Cedeviti u daljnjem natjecanju."