Hrvatska
Dječaci (U13) otvaraju Završnicu PH za mlađe kategorije: Zadrani u društvu tri zagrebačka kluba

Dječaci (U13) otvaraju Završnicu PH za mlađe kategorije: Zadrani u društvu tri zagrebačka kluba

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Cedevita junior

Od četvrtka do nedjelje u dvorani Boško Božić Pepsi u Trnskom održava se završni turnir za muške mlađe dobne kategorije.

Borbu za odličja u četvrtak i petak imaju dječaci U13 i kadeti, a u subotu i nedjelju na parket će pretkadeti i juniori. Prvi će završnicu otvoriti dječaci U13, a uz tri zagrebačka kluba Cibonu, Cedevitu Junior i Bosco završnicu je izborila i  ŠK Zadar. Uoči završnice razgovarali smo s trenerima klubova.

”U ovoj kategoriji teško je bilo što najavljivati osim činjenice da će svi klubovi steći nova iskustva. Sigurno nas očekuje jedna zanimljiva završnica u kategoriji koja zbog problema s korona virusom i nije imala veliki broj utakmica u posljednje dvije godine. S našim suparnikom u polufinalu Cedevitom Junior igrali smo dva puta ove godine i to na turnirima u Glini i Dubrovniku, ali te utakmice i neće biti pravi pokazatelj s obzirom da sastavi nisu bili kompletni. Veselimo se završnici i naravno da se nadamo što boljem rezultatu”…kaže trener ŠK Zadar Alen Zdrilić.

”Moje mišljenje je da na ovoj završnici nema favorita, odnosno da svi imaju podjednake šanse. Sigurno da će odlučivati trenutna forma, neki sitno detalji. U polufinalu nas očekuje Bosco koji je praktički domaćin turnira i najbolje poznaje dvoranu. Iako smo ih dva puta dobili u našoj regiji moramo ući maksimalno koncentrirani i fokusirani na utakmicu. Dečki su nestrpljivi i svi jedva čekaju da krene završnica”..riječi su trenera Cibone Ante Samca čija je selekcija bez poraza prošla kroz regiju Centar upisavši svih 14 pobjeda.

Četvrtak, 26.05.2022.

13,00 CIBONA – BOSCO (polufinale)
15,00 ŠK ZADAR – CEDEVITA JUNIOR  (polufinale)

Petak, 27.05.2022.godine

11,00 UTAKMICA ZA 3.MJESTO
13,00 UTAKMICA ZA 1.MJESTO
15,00 – PODJELA ODLIČJA

”Na završnicu su se plasirale četiri iste momčadi kao i prošle sezone, ali s drugačijim parovima polufinala. Zanimljivost ove završnice svih kategorija je činjenica da u svim polufinalima međusobno igraju Zadar i Cedevita Junior, a mi otvaramo taj četveroboj. Igrali smo ove godine međusobno dva puta i svatko je upisao po pobjedu. Na nama je da damo najbolje što u ovom trenutku možemo pokazati i da kroz dobru igru tražimo što bolji rezultat. Čestitam ovim putem svim klubovima koji su izborili završnicu i neka pobjedi najbolji”…kaže trener Cedevite Junior Nikša Strika.

”Mi smo samim plasmanom na završnicu jako zadovoljni, ali tražit ćemo i iskoristiti svaku šansu da osvojimo medalju ukoliko nam se pruži prilika. Cibona nas je dva puta pobijedila ove sezone, ali uz dobru igru vjerujemo da imamo šanse izboriti finale”. kaže trener Bosca Edi Rački.