Hrvatska
Dječarac Vuko najbolji skakač HT Premijer lige

Dječarac Vuko najbolji skakač HT Premijer lige

Autor: Branko Tabak

Od kada ova Vukina fotografija vuče korijene?

GKK Šibenik se ima čime podičiti u ovoj sezoni. Uz veliki broj mladih domaćih igrača koji uspješno brane boje svoga kluba (omjer 2-3) i uvijek punu dvoranu te navijače kojima je svaki susret derbi, klub je ove sezone doveo i dva pojačanja koja su statistički lideri u rubikama najbolji strijelac i najbolji skakač HT Premijer lige.

Martin Junaković s 23,8 poena po utakmici nakon 5. kola je najbolji strijelac prvenstva. Tonko Vuko s Abudl Malik Abuom (Vrijednosnice Osijek) je na vrhu poretka najboljih skakača s prosjekom od 8,4 skoka po susretu.

Podaci su to koje nam otkriva HKS na svojoj službenoj stranici. No, fotografiji s kojima su igrači predstavljeni su nas iznenadile, ona Tonka Vuke i nasmijala.

Vukina fotografija vuče korjene iz dječačkih dana, valjda je to fotka s prve registracije koju je obavio. Junaković je, pak, u dresu Zagreba. 

Iz GKK Šibenik su nam pojasnili kako su fotografirali igrače i poslali slike Savezu, no na stranice HKS-a, očito je, nisu postavljene. Štoviše, na Facebook profilu GKK Šibenik mogu se pronaći fotografije sa snimanja novopridošlih igrača za novu sezonu. 

Da stvar bude zanimljivija surfajući mrežnim stranicama Saveza može se pronaći i fotografija na kojoj je Tonko Vuko u dresu Alkara, Kršni momak, a ne dječarac. No, na naslovnici Vuko je ipak predstavljen kao predpubertetlija.


Neozbiljno!
Ali, ozbiljno!